Ureaplasma jako spoustec kvasinek?

Dobrý den, při opakování kvasinkového onemocnění mě můj gynekolog poslal na imunologické stěry, kde mi byly zjištěny kvasinky a ureaplasma a dostala jsem na deset dní antibiotika doxybene a také zaváděcí čípky clotrimazol, antibiotika bral i můj přítel. nicméně na kvasinky stále trpím a každou chvíli jsem na gynekologii znovu. Ráda bych se Vás proto zeptala, zda si myslíte, že léčba na ureaplasmu byla dostatečná? na internetu všude čtu, že všichni nemocní touto chorobou byli posláni znovu na kontrolní stěry, kde bylo zjištěno, že infekce není doléčená, ale můj doktor mě znovu nikam neposlal, jen se zeptal, zda jsem dobrala všechna antibiotika. můžou tedy být opakované kvasinky právě z té ureaplasmy? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opakovaná kvasinková infekce může mít různé příčiny, nedá se říct, že za to mohou ureaplasmata. Ureaplasmata totiž bývají běžnou součástí i zdravé pochvy. Léčit ureaplasmata je třeba až při přemnožení a když způsobují obtíže, výtoky, pálení atd. Co se týče kvasinek, vynechte sladké, to znamená i nápoje, a noste jen bavlněné spodní prádlo a vzdušné a volné oblečení. Je možno zkusit i dlouhodobou preventivní antimykotickou terapii.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: