Ureaplasma - lecba kdyz nemam priznaky

Dobry den. Pritelkyni byl zjisten na gynekologii virus ureaplasma. Mela bolestivou menstruaci a zjistli ji zanet. Dostala ATB Doxybene 2xdenne 1 tabletku na 20 dnu. V pribalovem letaku jsou delky leceni max 10-15 dnu. Dostala leky i pro me, i kdyz jsem zadne priznaky nemel. Musim i ja uzivat tyto ATB tak dlouhou dobu? Uz je to dnes 15den. Druhy den me svedi kuze na cele,hlave,za krkem a udelali se mi i drobne cervene vyrazky. Muze to souviset s dlouhym uzivanim techto ATB?? Nemam uz ukoncit tuto lecbu,kdyz je to vice nez 14dnu? Pred 3dny jsem byl v saune,muze to svedeni souviset s tim? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud nemáte žádné příznaky doporučoval bych nejprve otestovat moč na ureaplasmata a přeléčit jen v případě pozitivního výsledku. Pokud jste již ale přeléčen, tak bych to dále neřešil, terapii je možno ukončit, mohlo by se jednat i o aletgickou reakci. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: