Uzliny

Dobrý den,jmenuji se Katka a je mi 18 let.Poslední dobou se mi udělala na krku boulička.Podle doktorky jen uzlina.Dělali mi testy na boreliozu,toxoplasmosu a byli mi doporučeny jaterní testy na mononukleozu.Byla jsem na sonografickém vyšetření,kde se paní doktorka poněkud zhrozila.Já těch uzlin mám na tom krku prý mnoho.Když jsem se zmínila,jestli to nemuže být z toho,že jsem si nechávala asi před měsícem pichnout naušnici do ucha,paní doktorka říkala,že je to velká pravděpodobnost.Ale že se jí to vůbec nelíbí.Poslala mě zpět na krční,ať mi nasadí antibiotika.Trošku mě zaráží,že mi k tomu nikdo skoro nic neřekne.Mám tedy naušnici vyndat??Vyléčí se to pouze těmi antibiotiky??Opravdu se celkem bojím...moc děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Každá infekce může být provázena reakcí regionálních - spádových lymfatických uzlin. Pokud byla aplikace náušnic provázena zánětem (bolest, zarudnutí, ev. hnisání ucha), mohla by být skutečně provázena i zvětšením uzlin na příslušné straně krku. V tomto případě by užívání antibiotik mělo pomoci. Dle sonografického vyšetření se dá poměrně přesně určit, zda uzlina je změněná zánětem či nádorem, pokud by lékař měl podezření na nádorové onemocnění ( lymfom), jistě by vás podrobil dalšímu vyšetření ( histologické vyšetření uzliny apod.). Pokud máte jakékoli pochybnosti či obavy, rozhodně se informujte přímo u svého ošetřujícího lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: