Vliv léku na řízení automobilu

Dobrý den, zhruba 1 rok užívám lék Asentra 50 1x denně, vzhledem k věku budu v rámci prohlášení o způsobilosti k řízení automobilu uvádět i výše uvedený preparát, může to být důvod pro neudělení této způsobilosti? Děkuji Josef

Odpověď odborníka:

Milý Josefe, pokud je léčba stabilně nastavena, a víte, že Vám lék nezpůsobuje ospalost, není užívání na překážku řízení auta. Pokud by to Váš praktický lékař považoval za problém (s největší pravděpodobností nebude), pak by Vám lékař, který lék nasadil a předepisuje (pravděpodobně psychiatr) dal dobrozdání, že řídit můžete.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: