Trombóza a řízení automobilu

Dobrý den, přítel (40) má hlubokou žilní trombózu po úrazu. Od dubna se léčí užíváním warfarinu a nošením punčoch. V sobotu se chystáme na dovolenou autem (cca 1 200km).a výsledech dnešního Quick testu je pouze 1,85.Doporučené rozmezí jsem se dočetla že je nad 2, tak jsem se chtěla zeptat, jestli to není nebezpečné a jestli by si neměl nechat případně píchnout něco na zředění před cestou, kromě Detralexu, který dostal na delší cesty a bere ho. Zároveň by mě zajímalo, jak je to s warfarinem a pobytem na slunci? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den! V případě, že váš přítel nedávno prodělal žilní trombózu, skutečně není tato mnohahodinová cesta v autě ideální. Pokud není účinně warfarinizován (INR by mělo být přesně jak říkáte v rozmezí 2-3) představuje pro něj cesta riziko. Doporučovala bych INR ještě před odjezdem zkontrolovat, případně přítele zajistit ještě dávkou nízkomolekulárního heparinu. Při užívání warfarinu by pobyt na slunci neměl být problémem.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x