Vliv nízkosacharidové diety na účinnost antikoncepce

Dobrý den pane doktore, před 10 dny jsem začala držet nízkosacharidovou dietu, ve které organismus získává energii převážně z tuků. Dnes ráno jsem začala slabě špinit (jedná se spíše o tmavý výtok). Z tohoto důvodu se chci zeptat, zda zvýšená zátěž jater ze zpracovávání tuků může mít vliv na vstřebávání antikoncepčních tablet, případně jak dlouho může být snížen antikoncepční účinek. Užívám druhý měsíc Logest (předtím jsem měla Lindynette 20) a jsem přibližně v polovině balení. Předem děkuji za odpověd a přeji příjemný den

Odpověď odborníka:

Tato dieta by neměla mít na antikoncepci vliv. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: