Vyhrbená páteř (2)

Dobrý den, rád bych se Vás ještě zeptal na pár otázek k mé předchozí otázce, na kterou jste mi odpovídal (viz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vyhrbena-pater-133950), za což Vám moc děkuji. Psal jste, že záleží na tom, zda je příčina vrozená či funkční. Je mi necelých pod 20 let a osobně si myslím, že bude funkční, jelikož jsem zhruba rok a půl proseděl u počítače ve špatném držení těla (shrbený k notebooku, s hlavou dolu). Dokud jsem si nevšiml, že mám na zádech viditelnou páteř. Ovšem samozřejmě nechám posoudit znalce. Psal jste ještě, že pomocí fyzioterapeuta je možné vzhled páteře zlepšit. Chtěl bych se zeptat, na tři otázky; jak dlouho si myslíte že by léčba mohla být? A také, jak by byla zhruba finančně náročná? A co se jedná zlepšení vzhledu, do jaké míry by bylo možné páteř navrátit do pův. stavu? Děkuji mnohokráte.

Odpověď odborníka:

Na Vše otázky nelze jednoznačně odpovědět. Ve Vašem věku lze předpokládat opravdu určité zlepšení vzhledu těla a páteře. Těla určitě, funkce páteře také, zda ještě ale půjde obnovit vysloveně správné postavení páteře, to lze poznat až po vyšetření. Do určité míry ano, Finance zálrží mna konkrétním fyzioterapeutovi. Četnost návštěv může být podobná jak tomu je u mých klientů, kteří spolupracují cvičením a zlepšením ergopnomie. Tzn. Zpočátku-asi 3x 1x měsíčně, ale je možné i častěji v této době, pak několikrát za 2až tři měsíce a po stabilizaci 1x za půl roku či za rok. tO JE NEJČASTĚJŠÍ VARIANTA V PŘÍPADĚ DOBRÉ SPOLUPRÁCE KLIENTA.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: