Vyhřezlá ploténka

Dobrý den. Právě jsem se dozvěděla, že mám v bederní páteři přes půl centimetru vyhřezlou ploténku. Lékař mi řekl, že je možnost rehabilitace nebo operace. Jelikož operaci se chci vyhnout, chtěla jsem se zeptat, jak mám naložit se svými zády. Dočetla jsem se, že existuje speciální gel, který se píchne do místa vyhřezlé ploténky a společně s cvičením by to mělo být dobré. Jaký na to máte názor pane doktore? Děkuji a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

pokud Vám řekne neurolog, že máte možnost biuď operace nebo rehabilitace, tak Vaše další uvažování je poněkud zcestné. Pomocné mikrochirurgické operace, který je množství, u nás snad jen tzv. P.R.T., jinak u sousedů IDET, Nukloplasty, Facettendenervierung.....a dalšáí a další. Všechny mají jeden účel uúpravit problematické místo , zamezit pokračování , zhoršování problému. Z 90 procent případů jako je Váš však je téhož možno dosáhnout správnou pomocí lékaře, který aplikuje akitvní fyzioeterapii, cíleným cvičením dle zácviku a úpravou ergonoimkcých podmínek přiíi práci i mimo ni. pókud nedocílíme během několik týdnů jasné stabilitzace stavu, pak je možno uvažovat o těchto mikrochirurgických metodách. Aplikace onoho gelu, stejně tak ošetřením podobným způsobem laser apod. má pouze dočasný účinek, není li provázena správnou funkční léčbou a cvičením.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: