Vyhrezla plotynka vs redukcni mamoplastika

Dobry den, mam nalez z MR hernia disku 5 mm oblasti Th 6-7. Plus protruze dalsich hrudnich obratlu.je mi jenom 26 let.zacala jsem rehabilitace a cviceni a chtela jsem se zeptat fyzioterapeutka mi doporucila mamoplastiku-jestli velikost prsou D (otlaky od podprsenky, vaha spolu cca 2kila)muze mit na situaci vlyv a jestli redukcni mamoplastika u takovych hranicnich rozmeru pomuze zmensit chondrosu disku a degeneraci obratlu.Byl mi taky diagnostikovan status p.M. Scheuermann.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Velikost prsů vliv na bolesti může mít. Na druhou stranu máte již posunutou ploténku a změny na jejím povrchu . Operace je možná , může mít efekt, ale nelze ho zaručit, poznalo by se to až po ní.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: