Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, můj otec přišel z CT. Prosím můžete mi přiblížit problém, a jaké kroky budou následovat? Jeli nutná operace, nebo postačí rehabilitace. Bolest zad byla od března, pokračovalo mravenčením a bolestmi levé nohy, necitlivostí některých jejich části. Včera navštívil fyzioterapeuta, konstatoval, že plotýnka vyhřezla není, vyšetření bylo drastické, s modřinami. Kanál L5prostorný, ploténka snížená, vyklenuje se mediálně, tlak na dur. vak v její úrovní šíře kanálu 1omm lehce komprimuje pravostranný kořen. osteochondrosa disku s vak. fenoménem a drobnými dors. osteofyty. Děkuji přeji hezky den martina

Odpověď odborníka:

Nález se mi nejeví zcela přesně opsaný. Lze vyvodit, že se jedná o mírný útlak popisovaného kořene.v oblasti 5. bederního obratle. Záleží na neurologickém vyšetření a potížích nemocného. Je pravděpodobné, že by byla na místě nejdříve konservativní terapie na rehabilitačním oddělení, medikace, pohybová léčba, měkké techniky a fyzikální terapie. Dále dle průběhu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bromelain: chytrý enzym, který najde a léčí poškozenou tkáň
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Články: Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Salmonelóza je akutní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: