Vysazení apo citalu

Dobrý den paní doktorko.Prosím poraďte mi.Již rok užívám 20mg apo citalu ráno a před nedávnem jsem začal s vysazováním.Po poradě s mým lékařem jsem snížil dávky na polovinu po dobu 14 dní.Ted už asi 4 dny ho neberu vůbec a sem tam mám takové točení hlavy.Můžete mi prosím poradit jestli to je normální,nebo jestli bych ho ještě měl brát než ho vysadím?A v jakých intervalech.Už se nechci vracet na plné dávky.Stejnou dobu což je taky přes rok beru Deniban 50mg večer,ale ten jsem ještě vysazovat nezačal,U tohoto léku se to musí taky postupně?Prosím poradte mi ať už mi je dobře.Děkuji Vám mnohokrát.Kubečka Jiří

Odpověď odborníka:

Krásný den.Jste moc laskavý člověk,že mi svěřujete důvěru.Upřímně přiznávám,že by mě více těšilo,kdybyste postup při vysazování konsultoval se svým ošetřujícím lékařem.Antidepresíva nejsou léky toxické,dlouhodobé užívání je spíše žádoucí k dosažení plného efektu léčby-tedy-rozhodně není zapotřebí se do vysazování nějak "nutit".Každý člověk je ve svých reakcích zcela jedinečná bytost.V zásadě platí,že po delší aplikaci jakéhokoliv léku by se vysazování mělo uskutečňovat postupně.Není ale stanoveno žádné obecně platné schema,je třeba opravdu respektovat každého konkrétního člověka.Točení hlavy je bohužel natolik "nespecifický"příznak,že jej nelze přímo spojit s jedním vyvolávajícím faktorem.Neostýchejte se,moc prosím,konsultovat znovu se svým ošetřujícím lékařem.Nikoho tím neotravujete,věřte mi.Přeji upřímně krásné léto

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: