Vysazení atb

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda bych mohl vysadit na svou zodpovědnost antibiotika, která mi nedělají dobře. Mám velké bolesti břicha. Vzal jsem si teprve 2 pilulku. Hrozí i tak mutace kmenů viru? Mám zápal plic, ale jen slabý, myslím, že bych jej zvládl i bez ATB. (Dostal jsem Klacid) Děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Svatoslave, zažívací potíže jsou u užívání Klacidu časté, URČITĚ ALE ANTIBIOTIKUM ZATÍM NEVYSAZUJTE, vyčkejte, jak se stav vyvine, užívejte probiotika- Laktobacily- po víkendu uvidíte, jak se stav vyvine. Pokud byste ale začal zvracet nebo měl průjem, potom je na místě změna antibiotické léčby. Antibiotika se indikují proti bakteriím, ne proti virům, žádná mutace Vám nehrozí. Zápal plic bez antibiotik nejspíš nezvládnete. Doporučuji užívat Klacid SPOLU S JÍDLEM, potíže se zmírní. Držím Vám palce. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x