Vysoký krevní tlak

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Manžel má poslední 3 týdny tlak 135/115, 160/115 apod. Má 41 let je po 2 infarktech (2002, 2006). Bere tyto léky Ramil, Warfarin Orion, Famosan - protože mu začaly problémy se žaludkem a teď na ten vysoký tlak dostal Normodipine - ale tlak se nesnížil. Pracuje s lidmi - stresové povolání, ale doposud vše hravě zvládal. Mám i podezření na syndrom vyhoření. Je nervózní, bez nálady, bez síly-nebaví ho ani koníčky. Mnohokrát děkuji aspoň za nějakou radu. Katrin

Odpověď odborníka:

Tlak je kolísavý, pravděpodobně to bude podmíněno i tím stresem, v tomto mladém věku po infarktu se velice často rozvíjí různé psychické poruchy spojené s pocity beznaděje, mohou se objevit i deprese. Velmi bych doporučovala návštěvu psychloga či psychiatra.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Sušené ovoce alergikům (ne)vadí
Články: Sušené ovoce alergikům (ne)vadí
Alergie existují skoro na...
Ulevte hlasivkám – homeopatika zvládnou i chrapot z trémy
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
 Alergie na slunce – solární kopřivka
Články: Alergie na slunce – solární kopřivka
Nejstarší popis solární...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
Pozor na lupénku. Zvyšuje riziko rakoviny
Články: Pozor na lupénku. Zvyšuje riziko rakoviny
Existují dva typy rakoviny...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: