Vysoký krevní tlak

Manžel užívá Digoxin,Vasocardin 50,Oxhypillin Cynt.Má slabou tepovou frekvenci,někdy i pod 50 tepů.Neměl by užívat jiné složení léků? Má polovinu srdce zvětšenou a slabou rozedmu plic. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem dotazu neuvádíte důvod nasazení uvedených léků. V každém případě Vasocardin i Digoxin srdeční frekvenci zpomalují, neměla by klesat pod 50/min., záleží ovšem i na typu případné arytmie. U digoxinu je navíc třeba u některých nemocných sledovat i hladinu léku v krvi. Doporučuji kontaktovat ošetřujícího kardiologa a k ověření srdeční frekvence doplnit 24-hodinovou monitoraci EKG (Holter). S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: