Vysoký krevní tlak

asi 10 let se léčím na vysoký TK. V poslední době je to u mě víceméně o psychyce.Systolický tlak ráno po probuzení mám 210 diastolický do 90. Po požití léků,které beru t.j.Tenaxum l tbl,Lomir l tbl,Acesial 5 mg l tbl moc tlak neklesá, drží se systolický kiolem 180. Od kardiologa neustále slyším zhubněte se .Měřím 168 vážím 99 kg. Pracuji jako zdravotní sestra tedy pohybu dosti ale strava nepravidelná. Co mám dělat.Poraďte. Děkuji Habešová Marta

Odpověď odborníka:

Ta nadváha samozřejmě negativně ovlivňuje i kardiovaskulární systém. Ale pokud máte pocit, že problémy souvisí s psychikou, mohla by významně pomoci např. antidepresiva. Některé formy hypertenze se dají léčit jen takto. Navštivte psychiatra.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: