Vysoký krevní tlak

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel má problém s vysokým tlakem, bere léky Prestarium, srdce má v pořádku, akorát má občas tlak v hlavě a zvýší se mu na 145/80. chceme s přítelem letět do Egypta začátkem června, jestli je pro něj riziko to počasí nebo samotný let. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Nejlepším rádcem je v tomto případě ošetřující lékař Vašeho přítele.Vysoký krevní tlak je jen jedním z tzv,rizikových faktorů pro oběhový systém.K dalším náleží kuřáctví,cukrovka,porucha metabolismu krevních tuků,tělesná hmotnost...Praktický lékař Vašeho přítele má přehled o celkovém zdravotním stavu svého pacienta.Zná jeho předchozí reakce na zátěž,posoudí i kontrolu krevního tlaku léčbou.Doporučí mu tedy vhodný režim na cestu i na pobytový čas.Přeji Vám oběma krásnou dovolenou..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: