Antikoncepce a vysoký krevní tlak

Dobrý den, můžete mně prosím sdělit, zda je možné, aby hormonální antikoncepce zvyšovala krevní tlak?? V loňském roce jsem porodila, po dobu kojení jsem užívala Cerazette, po ukončení kojení jsem přešla na Logest. Po celou dobu těhotenství i kojení jsem měla nízký tlak (měření provádím doma přístrojem Omron). Nyní se mně tlak pohybuje v rozmezí cca 120/90 a zajímalo by mě, zda za to může Logest nebo je třeba hledat jinou příčinu. Případně bych prosila o radu, jaké jiné tabletky by byly vhodné. Děkuji za odpověď Irča

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce může krevní tlak zvyšovat, ale také je nutné vzít v pvahu další příčiny vzestupu tlaku - například změny konfigurace srdeční svaloviny, změnu tělesné zátěže, stres apod. Pozn.120/90 je ještě normální tlak, (pro horní, systolický je norma do 139), (spodní, diastolický je na horní hranici normy). Pokud Vás problém trápí, je vhodné poradit se s Vaším praktickým lékařem - vyšetří a posoudí Váš celkový stav.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: