Výživa syna

prosím o radu,syn má 3měsíce, dostává umělou výživu Nutrilon Komfort z důvodu nadměrného nadýmání a křečí v bříšku.Tato výživa mu pomohla v tom smyslu, že již sám prdí ale křeče má znovu tentokrát z důvodu, že nevytlačí sám hustou stolici,která se tvoří z této výživy.podáváme mu i doplněk mléčný cukr do dětského čaje,ale efekt není žádný.proto bychom rádi kdybyste nám dala účinnou radu jak nato aby bylo naše dítě v pohodě.Děkujeme předem za Vaši odpověď s pozdravem

Odpověď odborníka:

Vážená maminko, příčin křečí či bolestí bříška může být nepochybně více, ale v tomto věku se jedná pravděpodobně o tzv. „tříměsíční koliky“, které většinou odezní spontánně a neznamenají žádné větší zdravotní riziko. Zavedením příkrmů v pozdějším věku se zlepší i konzistence stolice. Nevím o jaký preparát mléčného cukru se jedná, jestli je Váš syn alespoň částečně kojený. Lze samozřejmě doporučit pokus s výměnou umělé výživy. Při přetrvávajících obtížích, nebo nástupu neprospívání, zvracení… by jste měla určitě konzultovat Vaši pani doktorku s cílem dalšího podrobnějšího vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: