Záchvatovité přejídání

dobrý den pane doktore , trpím záchvatovitým přejídáním (nezvracím tedy o bulimii určitě nejde ), se kterým si už sama nedokážu poradit . Z počátku to bylo jen pár dní v kuse a pak několik týdnů byl klid a dokázala jsme se stravovat jako běžný člověk , ale poslední cca 3 roky je to opačně , dnů kdy se doslova přežírám je mnohem více než dnů ,kdy jsme schopná jíst normálně , což se samozřejmě neobešlo bez následků , že jsem se dostala na 150 kg a tím i psychika dostává dost na frak a já se stále motám v kruhu . Moje praktická lékařka mi vzhledem k mé váze doporučila beriatrickou operaci , do které se mi zatím moc nechce . Myslím ,že než si nechám zmenšit žaludek , měla nejdříve bych vyřešit tohle . Nevím zda vyhledat psychologa či psychiatra a zda je tento typ zdr . péče hrazen pojišťovnou . děkuji za odpověď a přeji pěkný den K.O

Odpověď odborníka:

Vážená a milá Kateřino, ze všeho nejdřív bych se na Vašem místě obrátil na Centrum pro poruchy příjmu potravy v Praze, zde máte odkaz na jeho stránky: http://psychiatrie.lf1.cuni.cz/centrum-pro-diagnostiku-a-lecbu-poruch-prijmu-potravy . Je tam adresa i telefon. Tam se dozvíte podrobné rady a najdete pomoc. Držím palce! RH

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: