Zamlkle těhotenství a revmatoidní artritida

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsem mohla prodělat zamlklé těhotenství, kvůli léčbě revmatu medrolem (4mg denně) a plaqenilem, nebo by mohla být příčina, jak mi lékař až teď ve 30letech řekl, že mám vrozenou vadu dělohy - přepážku?

Odpověď odborníka:

Neexistují žádné důkazy o tom, že by kortikosteroidy měly kancerogenní nebo mutagenní vlastnosti nebo že by nepříznivě ovlivňovaly plodnost, spíše bych tedy viděl možnou příčinu v přepážce děložní, záleží ovšem na její velikosti a lokalizaci, možné je i to, že plodové vejce zaniklo ze zcela jiných důvodů, jako se to stává u jiných pacientek, které nemají přepážku ani neužívají léky Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: