Zapomenutá pilulka

Dobrý den. Chybovala jsem v užívání hormonální antikoncepce. Konkrétně jsem zapoměla na jednu pilulku (čtvrtou z nového balení). Bohužel jsem to zjistila až druhý den v době, kdy jsem si měla vzít další (užila jsem obě dvě, podle příbalového letáku). Zhruba tak po 16 hodinách od zapomenuté pilulky jsem ale měla nechráněný styk, k výronu semene ovšem nedošlo. I tak mám ale strach z výše zmiňovaných “kapek lásky”. Podotýkám, že hormonální antikoncepci užívám bezchybně již přes rok. Jak moc se mám bát otěhotnění? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, během prvního týdne je užívání pilulek nejdůležitější. Pokud jste ale užila tak, jak říká příbalový leták, je ještě nutné dalších 7 dní použít jinou antikoncepční metodu. Pokud v této době došlo ke styku, jak uvádíte, není spolehlivost antikoncepce zaručena. Vše záleží na tom, jestli mohlo dojít k ovulaci a to Vám těžko někdo řekne. Ještě je ale možné užít tzv. postkoitální antikoncepci (musíte ale ke gynekologovi) do 72 hodin od posledního styku. Pak dojde ke krvácení a můžete začít užívat svou obvyklou antikoncepci.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: