Zlatý stafilokok

už půl roku se mi dělají hnisavá místa na kůži - vpodbříšku a na prsou.Léčená jsem koupelemi s dseinfekčním prostředkem a mastmi podporujícími hojení. Nakolik mne tento stafilokok ohrožuje i jinak - jsem po těžké operaci srdce (3 x bypass a umělé chlopně). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Stafylokok se velmi často nachází i na zcela zdravé kůži jako součást normálního osídlení, takže jeho příp. nález v hnisavém ložisku vůbec nic nemusí znamenat. Domnívám se, že vás tento nález nijak neohrožuje, doporučuji navštívit kožního lékaře a změnit léčbu za něco účinnějšího.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x