Zoloft a citalec a ine

Dobrý deň p.Doktorka Veľmi Vám ďakujem za Vaše predošlé odpovede.Chcel by som sa spýtať na Váš názor ohľadom mojho OCD.Rok a pol som užival zoloft 25 mg denne.Teraz som nabehol na zoloft 50mg denne asi 2 týždne no ani predtým ani teraz to nie nie veľmi dobre.Moja doktorka mi predpísala Citalec na výmenu.A tu je moj problem ktory som predtým nikdy nemal.Mám problem zobrať citalec nakolko sa mi nepáči predstavte si krabička od lieku citalec.Je to prejav OCD alebo len si treba povedaž že je to hlúposť a nezaoberať sa tým.Som asi 8 mesiacov nezamestnaný koli vyčerpaniu.Pracoval som v nadnárodnej spoločnosti kde sa chcem vrátiť a teraz takéto problémy?.Neviem si to vysvetliť.Poprosim Vás o radu a už Vás nebudem ďalej zaťažovať-lebo si neskutočne vážim aj rýchlosť Vaších odpovedí.

Odpověď odborníka:

Milý Viktore, ničeho se nebojte, k léčbě OCD je Citalec vhodnější , již kolem 20-40mg denně Vám pomůže zvládat běžné projevy kontrolování a nutkavých myšlenek. Jen v době převodu, což může trvat 2-4 týdny se můžete cítit hůře. Vytrvejte, jste na dobré cestě k lepšímu psychickému zdraví.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: