Zoloft 25mg učinnosť

Pani doktorka.Užívam Zoloft 25 mg na OCD a je mi po ňom na 80% dobre vypoméžem sil lexaurinom1,5 1x až 2x denne.Keď som prešiel na 50mg Zoloft necitil som sa dobre.Moja Dr.mi povedala nech ostanem na 25mg,že keď je mi po 50mg zle-to znamená že nemám depresie a vyššie dávky su pre ne.Je to tak správne?.Bojim sa prejsť na 50 mg Zoloft.Ak je to podľa Vás málo viete zo skúsenosti doporučiť nejaké antidepresívum zaberajuce na OCD a hlavne na bolesti hlavy z napetia?Bolesť začina zhora na hlave a následne mi huči cela hlava.Neviem či to píšem chaoticky no tak to teraz citim. Ďakujem Viktor

Odpověď odborníka:

Viktore, myslím si, že pokud užíváte pravidelně ještě Lexaurin , tedy každý den, 1-2x , pak hlavní účinek na Vaše úzkosti a deprese bude mít právě tento lék. Zoloft 25mg je velmi nízká dávka a nemůže dlouhodobě navodit pocit úzdravy. Nepíšete jak dlouho ho užíváte, ale pokud díle než 4 týdny, pak se domnívám, že jste poddávkovaný a Váš zdravotní stav se nebude moci úplně stabilizovat bez pomoci nějakého dalšího léku. Jsou i jiná antidepresíva, např. klomipramin, citalopram, venlafaxin, paroxetin apod. Pokud se po 2-4 týdnech nedostaví úleva od potíží , je vhodné buď zvýšit dosud užívaný lék nebo udělat výměnu za jiný.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: