Zoloft a lexaurin

Dobrý deň p.doktorka Chcem sa Vás opýtať.Je uživanie Zoloftu 50mg/deň nápomocné aj pri vysádzovaní lexaurinu? Taktiež dodatočne sa chcem opýtať.Popri Zoloftu som dostal aj Spitomin na vysádzanie lexaurinu.Lexaurin beriem 2x po 1,5 mg/den a spitomin 2x5mg..Je tento Spitomin ešte potrebný.?Dosť som cely s tychto kombinácii unavený.Beriem ešte concor 5mg/den,tritace 2,5mg/den,pantoprazol 40mg/den Ďakujem Viktor

Odpověď odborníka:

Viktore, je velmi pravděpodobné, že s těmito léky budete unavený a doporučila bych Vám také přeměřit krevní tlak a puls, zda nemáte bradykardii - zpomalení srdečního pulsu, která by se mohla podílet na celkové únavě.Pokud jste delší dobu užíval vyšší dávky Lexaurinu, je potřebné vysazovat velmi pozvolna a při výskytu úzkostí užít antidepresívum jako je např.Zoloft. Může být, že 50mg Zoloftu nebude zcela stačit na úzkostné pocity a budete stále potřebovat Lexaurin nebo Spitomin. V každém případě by bylo vhodné užívat jen jeden z těchto preparátů právě kvůli interakcím s léky na krevní tlak. Zvýšila bych Zoloft na 50mg 1-1-0 tbl. denně a snížila Lexaurin 1,5mg 1/2-0-1/2 tbl. denně. Spitomin bych vysadila a počkala 10 dnů. Pokud se budete v průběhu dne cítit dobře a večer nebude problém s úzkostí, po dvou týdnech zkuste vysadit Lexaurin večer a ponechte jen ranní dávku.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x