Zvýšené tsh v těhotenství

Dobrý den, léčím se s hypofunkcí šž, užívám euthyrox 125 půl tablety denně. Hned jakmile jsem měla pozitivní těhotenský test pondělí 19.3. jsem šla na odběr krve. Výsledky hormonů byly v normě, ale tsh 11. Zítra budu konzultovat se svým endokrinologem. Chtěla jsem se zeptat, jak velký vliv má momentálně zvýšené tsh na mé počáteční těhotenství, jaká jsou rizika pro embryo. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto okamžiku vám může hrozit zejména potrat. Pokud by se funkce štítné žlázy nadále neřešila, pak hrozí zpomalený vývoj plodu, poruchy psychomotorického vývoje, může dojít k poklesu IQ. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: