Zvýšený prolaktin

Dobrý den, mám mírně zvýšený prolaktin v důsledku braní neuroleptik ( prosulpin ) a zajímalo by mě, jestli to může negativně působit na posilování a růst svalů. Od doby co je beru totiž poměrně stagnuji. Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Vážený pane Adame, odpověď zní ano. Při zvýšené hladině prolaktinu dochází u můžů k potlačení tvorby testosteronu a dihydrotestorenu (forma účinná ve tkáních) a jedním z projevů může být i snížení vitality, svalové síly případně i redukce svalové hmoty. Zkuste si pohovořit o problému s vaším terapeutem a případně změnit preparát za takový, který hladinu prolaktinu nezvyšuje. Přeji hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: