Zvýšený poměr ast/alt

Dobrý den paní doktorko, asi 8 měsíců beru celkové Isoretionidy na akné, byla jsem poučena, že tyto léky zvyšují jaterní testy a taky se tak stalo. AST - 1,23, ALT - 0,77, poměr AST/ALT tedy vychází více než jedna. Studuji medicínu, tak zhruba vím o co se jedná. Na kožní půjdu až za dva týdny, myslím, že snížení dávky Aknenorminu vadit ničemu nebude. Chci se jen zeptat, jestli jsou tyto výsledky moc špatné a zda-li je možnost, že se to zlepší úplně? Bolesti břicha, únava..nic takového mě netrápí. Jen kvalita nehtů - výrazné příčné vroubkování a občasná bolest kloubů. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte pravdu, snížení dávky Aknenorminu jistě ničemu vadit nebude a je na místě. Hodnoty ALT a AST nejsou nijak dramatické a pokud před léčbou byly tyto hodnoty v normě, po snížení či vysazení léčby by se měly normalizovat

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rentgenové vyšetření
Články: Rentgenové vyšetření
Rentgen, RTG, paprsky X je...
Potíže se spánkem mají už i padesátníci
Články: Potíže se spánkem mají už i padesátníci
Je vám přes padesát a...
Lidské tělo vědcům ukazuje, jak zničit zánět
Články: Lidské tělo vědcům ukazuje, jak zničit zánět
Zánět patří k mechanismům...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Články: Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Ačkoliv může psoriáza nehtů...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Gynekologické vyšetření je...
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: