Zvýšený prolaktin a kortizol

Dobrý den, mám hladinu prolaktinu okolo 700, kortizol taktez.. což je mírně zvýšené, ale může byt tato zvýšena hladina prolaktinu zpusobená tím, že mám v jednom prsu dva benigni uzliky? Nejspise fibroadenomy? Děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kortizol i prolaktin jsou stresové hormony, proto se jejich hladiny dají hodnotit jen při odběrech za specifických okolností a jejich mírné zvýšení je třeba brát s rezervou. Nemyslím ale, že by fibroadenomy v prsu měly způsobovat zvýšení prolaktinu - jedině že by se nacházely v blízkosti bradavek a dráždily je zevnitř. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Články: Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Jsou oči skutečně oknem do...
Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Články: Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Bolesti hlavy mohou být...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Léčba křečových žil je vizitkou lékařského pokroku
Články: Léčba křečových žil je vizitkou lékařského pokroku
Bály se vaše babičky či...
Sex sám se sebou – masturbace
Články: Sex sám se sebou – masturbace
Ještě v minulém století se...
Z exotické dovolené si můžete přivézt také exotickou chorobu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: