Zvýšený prolaktín

Dobrý deň mam problém otehotnieť pokúšame sa už 4 roky. Mám za sebou operáciu mala som nepriechodné vajcovody.Operovaná som bola 19.5.2010.Stále sa nám nedarí otehotnieť .Brala som DUPHASTON.Lekár mi robil hormonálny profil druhý deň cyklu a mám zvýšený Prolakín.S-Prolaktín mám- 1011.91mlU/ml.S-LH luteinizačný hormón-2.78mlU/ml.S-FSH folikuly stimulujúci hormón-5.19mlU/ml.S-Estradiol 173 pmol/l.S-progesteron-1.6. S-Testosteron-2.18.Dá sa to liečiť ?Ak áno tak akou metódou ?Je zvýšený Prolaktín nebezpečný?

Odpověď odborníka:

Dá se to jistě léčit hormonálně. Zvýšená hladina prolaktinu sama o sobě není nebezpečná (kromě možnosti neplodnosti) , ale důležité je zjistit, proč je zvýšená. Pokud byste chtěla vědět více o prolaktinu, navštivte naše stránky věnované hyperprolaktinémii.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: