#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Co dělat, aby si i vaše partnerka užívala sex

29.1.2017

Dva pojmy, kterých se muži bojí nejvíce: frigidita a problémy s erekcí. Ano, dnes bude řeč o tom, proč se ženy stále více straní sexuálního kontaktu.

sex_manzelstvi_ruce
sex_manzelstvi_ruce

Na první pohled nemusí situace vypadat nijak katastrofálně. Občasné problémy, které máte vy jako muž, připíšete prostě přepracovanosti. Ona někdy nedosáhne orgasmu, jindy se jí do milování vůbec nechce. Ale zatím to „táhnete“ dál. Zlom však přijde dříve, než si myslíte, a co je nejhorší, možná si ho ani nevšimnete.

Frigidita jako nová civilizační choroba

Podle statistik by se dala frigidita zřejmě zařadit mezi nové civilizační choroby. Nepřeháníme, opravdu. Nízká sexuální vzrušenost a ztráta zájmu o sex se dotýkají mnohem více žen, než si možná myslíte. Statistiky říkají, že až třetina žen nedosáhne orgasmu pravidelně. Každá desátá žena ho dokonce nedosáhne nikdy

Možná vás překvapí, že tento problém se týká více mladších než starších žen. Příčiny přitom mohou být velmi rozmanité. Ať už jde o různá cévní onemocnění, problémy neurologického charakteru, pokles hladin ženských hormonů estrogenů, nebo ochabnutí a pokles svalů pánevního dna.

Problém s dosažením orgasmu se u mnoha žen přetaví právě do pasivity v sexuální oblasti. Ano, jsou i takové ženy, které se pokoušejí tuto situaci řešit častějším střídáním partnerů, ale po čase zjistí, že ani takto nedosáhnou uspokojivého výsledku. Výsledkem tedy bývá nejčastěji rezignace.

Podívejte se také na sebe…

Abychom byli k něžnějšímu pohlaví spravedliví, měli bychom se podívat i na muže. Ano, vy si možná o sobě myslíte, jaký jste skvělý milenec, ale to ještě neznamená, že to je opravdu tak. Zlomit časový rekord v milostné předehře nebo se snažit doslova z partnerky vytřást duši ještě nikoho lepším milencem neudělalo.

Mnohem horší je, pokud se u vás vyskytnou i typické mužské problémy. Ano, až se to bojíte vyslovit? Erektilní dysfunkce. Inu, touto sexuální poruchou trpí stále více mužů, od 40. roku života se toto číslo nebezpečně blíží k 50 %. Důvody mohou přitom být snadno řešitelné, například kouření, nadměrný příjem alkoholu, stres, nadváha a podobně.

Nesmíme zapomínat ani na vlastní sexuální atraktivitu. Při vší úctě, žádná žena se sice nepřizná, že ji vzrušuje erotické video s hasiči, ale stejně tak zapomeňte na to, že ji okouzlíte večer v teplákách a s pivním břichem či říháním (to v tom lepším případě). Pokud očekáváte od partnerky takříkajíc 100% výkon, musíte být stejně přísný i na sebe.

Pět tipů, které můžete vyzkoušet

Jak jsme již naznačili například v našem článku, který se týkal tématu vyhýbání se sexu, existuje několik „domácích receptů“, které vám mohou pomoci a nestojí mnoho času ani energie.

Abyste to neměli tak komplikované, vybrali jsme pro vás pět věcí, které jsou nejefektivnější. Zkuste tedy:

1. Začít u sebe

Buďte gentlemani a začněte u sebe. V první řadě je třeba zajistit, abyste byli vždy připraveni k akci. Můžete klidně vyzkoušet některé volně dostupné podpůrné přírodní prostředky na lepší erekci. Známé jsou např. kanadské tablety Vimax. Tím to však nesmí skončit.

Snažte se ženu zaujmout, nabourat stereotyp, odstranit nudu ze vztahu a jednoduše se jí začněte více dvořit. Každého povzbudí, pokud ví, že je pro někoho speciální a výjimečný. Schválně, kdy jste partnerku naposledy pochválili, potěšili dárkem nebo udělali něco netradičního?

2. Vysadit hormonální antikoncepci

Hormonální nerovnováha je jedna z velmi častých příčin, proč ženy postupně přestávají mít chuť na sex. Nejen muži, ale i ženy mají „libido“ a právě problém s hladinou estrogenu jim může toto libido řádně snížit.

Pokud existují i jiné alternativy, netlačte příliš na ženu, aby brala hormonální antikoncepci. Na první pohled je to dobrý nápad, ale uvidíte, že pokud ji vysadí, mohou se ve vaší ložnici začít dít mnohem lepší věci.

3. Umožnit partnerce lépe poznat její vlastní tělo

Není to jen otřepaná fráze, zeptejte se sexuologů z praxe. Nedostatečná vzrušivost může mít původ i v tom, že žena nezná všechna zákoutí své sexuality. Odhalit vlastní 13. komnatu jí můžete pomoci vy.

Začněte milování například sólo i společnou masturbací a naveďte ji k tomu, aby sobě i vám ukázala, co ji nejvíce těší. Uvidíte, že i ona sama bude překvapená, co všechno ještě o sobě nevěděla.

4. Zkusit přírodní afrodiziaka

Už starověké civilizace od Číny až po Jižní Ameriku poznaly sílu přírody a její vliv na plodnost. Chilli papričky, mořské plody, čokoláda, šlehačka nebo jahody – to vše jsou potraviny s výrazně afrodiziakálními účinky.

Připravit partnerce romantickou večeři obsahující všechny tyto ingredience nevyžaduje žádné speciální znalosti. Pokud to spojíte s jinými překvapeními a změnou stereotypu, je to doslova k. o. pro frigiditu!

5. Změnit životní styl a životosprávu

Zkuste své partnerce navrhnout některé změny v životosprávě a životním stylu. Má příliš mnoho pracovních povinností? Ať si zkusí stanovit určitý časový strop. Má málo pohybu? Vezměte ji ven a jděte na procházku, zkuste turistiku, brusle nebo kolo.

Nebo ještě lépe, začněte spolu běhat a cvičit doma či ve fitku. Stejně důležité je začít se také zdravěji stravovat, omezit alkohol a zcela zapomenout na kouření.

Odborný názor nikdy není na škodu

Pokud nepomáhají žádné „domácí recepty“ a problém není ani ve vás, může pomoci názor odborníka. V tomto případě názor sexuologa či gynekologa. Ti mohou najít příčinu frigidity, pokud se jedná o nějaký fyziologický problém, například hormonálního charakteru. Gynekolog umí zjistit také přítomnost zánětu, který by ženě bránil například přežít pohlavní styk bez bolesti.

Stejně tak není třeba hned zavrhnout ani psychologa. Dnes je situace jiná než v minulosti a s nějakým setkáním není třeba hned spojovat stigma „cvokaře“. V tomto případě může pomoci dokonce sezení nejen s vaší partnerkou, ale i s vámi. Několik příčin psychogenního charakteru není pro laika jednoduché odhalit, případně může mít vaše partnerka problém svěřit se pouze vám, například kvůli ostychu.

Na závěr jedna důležitá rada: Určitě to nevzdávejte a zkuste najít příčinu a odstranit ji. Problém se bude časem zhoršovat a způsobí i neshody v soužití. Nevzdávejte se a uvidíte, že řešení vždycky existuje.

Doporučujeme

Čtěte více

Co (ne)svědčí našim cévám?

Zdravé cévy jsou základním předpokladem zdraví celého našeho organismu, a to...

Co (ne)víte o žloutenkách

Virová hepatitida může pro člověka znamenat výrazný zásah do života. V některých...

Co (všechno) Philip Morris zatajil kuřákům o cigaretových filtrech

V současnosti se více než devadesát procent cigaret vyrábí s filtrem. Jeho hlavním...

Co by měl každý rodič vědět o dětské obrně

Zavedením plošného očkování byla dětská obrna vymýcena ve většině zemí světa....

Co by měla obsahovat kloubní výživa?

Nejčastější příčinou bolestí kloubů je osteoartróza, pokud dojde k jejímu zanícení,...

Co by mělo dítě umět, než jde do 1. třídy?

Který rodič by nebyl nervózní, když jde jeho dítě poprvé do školy? Připravte...

Co by o mé roztroušené skleróze měli vědět v práci?

Řada problémů v zaměstnání plyne z předsudků a nedostatku informací. Komunikace...

Co byste měli říct dětem, než vyrazí na tábor

Balení na letní tábory se blíží. Stejně důležité jako vybavit děti správným...

Co byste měli vědět o screeningu sluchu?

Orientační vyšetření sluchu dětí provádí pediatři při preventivních prohlídkách...

Co dělat a nedělat v den očkování hexavakcínou

Hexavakcína patří mezi velmi dobře snášené očkovací látky. Přesto její podání...

Co dělat, když biologická léčba nezabírá?

Roztroušenou sklerózu zatím vyléčit neumíme. Umíme ji však zastavit, zpomalit,...

Co dělat, když bolí celý člověk

Mnoho pacientů se musí denně potýkat s různě intenzivní bolestí. Po letech se...

Co dělat, když bylo slunečních paprsků na naši kůži příliš

Snad každý z nás se už někdy spálil na sluníčku. Podcenění síly slunečních paprsků...

Co dělat, když dojde k úrazu zubů u dětí?

Jak správně postupovat při zranění dočasných zubů a jak při úrazech trvalého...

Co dělat, když má dítě horečku?

Vysoká teplota u malého dítěte je vždy signálem ke zvýšené pozornosti. Víte,...

Co dělat, když mi oznámí diagnózu rakovina?

A je to tady. Lékař pojmenoval to, na co jsme se báli i jen pomyslet. Šetrně...

Co dělat, když se vám přemnoží kvasinky v zažívacím ústrojí?

Kvasinky má v těle téměř každý. Ve zdravém organismu se ale vyskytují jen v...

Co dělat, když si dítě ze školy přinese nakažlivou nemoc?

Docházka do školy nebo školky s sebou občas přináší nebezpečí v podobě nakažlivých...

Co dítě ponižuje víc? Pleny, nebo mokré povlečení?

Noční pomočování je pro dítě velice stresující záležitost, která dokáže snižovat...

Co dnes zlepšuje kvalitu života stomiků?

Trh se zdravotními pomůckami nabízí celou řadu produktů pro stomiky, které významně...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#