Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Duomox 750

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Antikoncepce a antibiotika

Antikoncepce Eliška 28.6.2017

Dobrý den, brala jsem hormonální antikoncepci Foxinette Neo, kvůli zhoršení pleti jsem dostala Minervu. Ve čtvrtek 15.6. jsem dostala antibiotika Duomox, tam se píše, že může snižovat účinnost hormonální antikoncepce. Tu jsem ale přestala brát 17.6., během sedmidenní pauzy přišlo krvácení a 25.6. jsem... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Eliško. V průběhu užívání antibiotik opravdu může být snížen kontracepční účinek hormonální... Celá odpověď

Reklama

Antikoncepce a antibiotika

Antikoncepce Vendula 24.6.2017

Dobrý den užívám h. antikoncepci Leverette a tento týden beru antibiotika Duomox 500. Měla jsem nechráněný sex,mohla antikoncepce vlivem antibiotik selhat? děkuji Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, účinnost antikoncepce mohou snižovat penicilinová antibiotika -tedy i Duomox. Při užívání... Celá odpověď

Léčba boreliózy

Borelioza Tomáě 14.6.2017

Dobrý den Před 4 týdny jsem měl klíště. Tři týdny po odstranění flek zrudnul začal svědit. Dostal jsem antibiotika Duomox 1000 3x denně. Včera se podezření na boreliozu potvrdilo,flek mizí a je světle fialový. Další antibiotika. Doktorka mi řekla že budu brát antibiotika další 3 týdny. Po té je léčba... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Tomáši, ano jedná se o běžný postup, Vaše lékařka postupovala dobře. Protilátky se nekontrolují, protože... Celá odpověď

Antibiotika v těhotenství

Léky Šárka 2.6.2017

Dobrý den jsem v 23tydnu těhotenství, praktický doktor mi předepsal atb klacid 500,v lékárně na mě koukala že to by se v těhotenství moc brát nemělo,doporučili mi nějaká homeopatika ale ty moc nepomáhají,tak nevím zda to risknout a vzít si je,mám strach o mimčo..Horečky nemám jen hodně silnou bolest... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, v těhotenství se užívají zejména penicilinová antibiotika (jsou bezpečná). Pokud byste měla... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Rýma, bolesti v krku

Uši, nos, krk Karolína 23.5.2017

Dobrý den, Asi měsíc zpátky jsem navštívila svého obvodního lékaře s bolesti v krku při polknuti, rymou a zeleným hlenem. Dostala jsem antibiotika Duomox a již třetí den po nasazení léků jsem byla bez obtíží. Tři dny po dobrání antibiotik se objevila rýma (před den víceméně vodova po ránu zelená)... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, léky na alergii se dávají někdy i při běžné rýmě - zlepšují se příznaky (lepší nosní průchodnost)... Celá odpověď

Opakované bolesti v krku

Uši, nos, krk Marek 17.5.2017

Dobrý den,mám opakované bolesti v krku,několikrát do roka,doktor mě vždy vyléčí penicilinovími antibiotiky naposledy ospen 1500,dva týdny je klid a pak zase znova,nevím co to je ale co jsem si nasel na internetu a i podle příbalového letáku antibiotik by se mohlo jednat podle mě o streptokoka? Měl jsem... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Marku, pokud máte několikrát ročně opakovaně bolesti v krku, pravděpodobně angíny...doporučovala... Celá odpověď

Antibiotika Duomox

Léky Venca 1.5.2017

Po 3 dnech užívání léků Duomox 1000 mě bolí břicho respektive u žaludku a mám zvýšený tlak hrozí zástava třeba srdce nebo omdleni ? Nikdy jsem neměl tak silné prášky a jestli lze tady udělat výměna jiných prášku a nebo na slabší duomox jestli by to bylo možné děkuji za brzkou odpověd. Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Václave. Bolest břicha při užívání antibiotik Duomox může být způsobena střevní dysmikrobií... Celá odpověď

ATB a antikoncepce

Antikoncepce Soňa 28.4.2017

Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat? Ode dneška beru na angínu duomox 750mg, který mám mít do čtvrtka a beru také antikoncepci. Toto antibiotikum prý snižuje účinnost antikoncepce. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho se můžu po antibioticích spoléhat na antikoncepci? Předem děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Soňo, jistá ochrana bude až po odmenstruování a nasazení dalšího balení antikoncepce. Do... Celá odpověď

Duomox na streptokokovou infekci

Infekce Marie 27.4.2017

Dobry den mam zvysene aslo 424, lekar predepsal Duomox 1000 na streptokokovou infekci.Neni lepsi napr Klacid? Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Marie, ASLO je titr protilátek proti streptolysinu O, vzrůstá za 3–6 týdnů po streptokovové... Celá odpověď

Chronický zánět mandlí

Vnitřní lékařství Magda 25.4.2017

Dobrý den, před 2 lety jsem měla po mnoha letech angínu, na kterou mi příliš nezabírala antibiotika. Asi půl roku poté jsem měla v krku absces, který byl řešen chirurgicky a 7 injekcemi Penicilinu.Asi týden po dokončení léčby jsem zjistila, že se mi v krku tvoří čepy. Byl mi diagnostikován chronický... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, asi bych bohužel nepodnikal nic, protože bakterie zřejmě již získala rezistenci a zřejmě by... Celá odpověď

Helicobacter pylori

Trávení Kateřina 19.4.2017

Dobrý den, prosím o Váš názor. Moje gastroenteroložka mi k eradikaci přítomnosti helicobactera pylori doporučila: Helicid 20 2x1, Fromilid uno 2x1 a amoxicilin 2x2 po dobu 7 dnů. Byly mi však vydány recepty na Helicid, Fromilid uno a Sumamed 500mg tbl 3. V lékárně jsem byla upozorněna, že chybí amoxicilin.... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Kateřino, kombinace Helicid, Fromilid a Amoxicilin je správná, Penbene ale neobsahuje... Celá odpověď

Infekt na plicích

Plíce, dýchání Marta 10.4.2017

Dobrý den,prosím o váš názor,manžel měl teploty,37-38%.Lékař mu předepsal Duomox1000.Dobral léky,na kontrole mu řekly že má na plicích nález,dostal další antib.Xorimax 1000.biopron a Ranisan.Pak zase na kontrolu.Další antib.v krátké době,je to tak v pořádku?Teplotu nemá,nevím,jestli může na procházku,od... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Marto, nebojte se, postup je správný, zřejmě lékař našel ložisko infekce na plicích a nasadil... Celá odpověď

Zarděnky

Vnitřní lékařství Dana 1.4.2017

Dobrý den, moc prosím o radu.Před 14 dny jsem onemocněla,vypadalo to jako chřipka, bolesti kloubů a tepl.max 38,5st.pocit zahlenění,bez bolesti v krku.Užívala jsem Sinupret sirup.Za 5 dnů po vypuknutí nemoci jsem se celá osypala růžovou až červenou vyrážkou, svědila.1 den jsem měla kohoutkovou rýmu,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nyní zpětně a bez možnosti vyhodnotit charakter exanatému, vyrážky, který jste měla, těžko... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Bohužel bez znalosti charakteru vyrážky se lze těžko k příčině onemocnění vyjádřit. Může se jednat o... Celá odpověď

Problém po ATB léčbě

Uši, nos, krk hana 15.3.2017

Dobrý den, už pátý týden jsem na neschopence . Měla jsem chřipku. Brala jsem duomox 1000 a cefzil 500.Před 14 dněma mě pan doktor udělal sedimentaci. Byla asi 36. Za týden kontrolní a byla 39. Plicní, orl i výtěr v krku v pořádku, ale já se stále cítím unavená, stýká mě zadní rýma, odkašlávám, v krku... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, no bohužel atb. léčba nebyla právě ideální, obojí atb. mají prakticky stejný či podobný... Celá odpověď

Duomox 750 a cipralex.

Praktické lékařství Jaroslav 17.2.2017

Dobrý den, dnes mi byl na angínu předepsán duomox 750, a dlouhodobě užívám cipralex. Chci se zeptat, můžou ony antibiotika snížit účinek popř; ovlivňovat antidepresiva? Děkuji za odpoved Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, krátkodobá léčba antibiotiky k zaléčení akutní angíny by neměla ovlivnit efekt antidepresiv,... Celá odpověď

Laryngitis

Praktické lékařství Kamila 14.2.2017

Dobrý den, ráda bych se poradila o problému, který mě již asi druhý týden tíží. Jsem učitelka na 2. stupni základní školy, a proto ve třídě s 20 žáky musím vždy přidávat na síle hlase více než obvykle. V poslední době se mi to ale nedaří, na síle hlase můžu přidat jen do určité míry, menší než jsem... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Zajděte si na krční - lékař se specializací ORL. Závěr ale bude určitě jednoznačný, je potřeba... Celá odpověď

Černý kašel

Infekce Jana 12.2.2017

Dobrý den, již zhruba měsíc kašlu. Nejprve mírně, po cca 14 dnech, kdy došlo ke zhoršení a vydatným záchvatům, spaní v sedě apod. jsem 24.1.vyhledala lékaře, byl mi diagnostikován zánět průdušek a léčen Duomoxem. Bez efektu. 1.2. jsem byla odeslána na plicní, kde mi nabrali krev. Tento týden 9.2. mi... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, dítě protilátky z mateřského mléka si nezíská. Jedině očkováním. Vzhledem k tomu, že jde o... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Předpokládám, že obě vaše děti jsou očkovány řádně dle očkovacího kalendáře a tedy chráněny proti nákaze... Celá odpověď

Uzliny

Uši, nos, krk Martin 11.1.2017

Dobrý den, již třetí týden mám na levé straně bolesti v oblasti krku a zvětšené uzliny. Pan doktor mi první předepsal Duomox 1000. Ty mi ale vůbec nezabraly. Tak mi předepsal Klacid 500, je podle vás normalní, že nemoc přetrvává takhle dlouho? Nikdy předtím sem se s tím nesetkal. Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, předpokládám že Duomox Vám lékař předepsal na základě klinického vyšetření (-že nebyl dělán... Celá odpověď

Antikoncepce Minerva a Duomox

Léky Nikola 10.1.2017

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat. Mám od 6.1 antibiotika doumox1000 a nové platicko antikoncepce Minervy jsem začala brát 10.1. Zda se s partnerem se kterým se uvidí 13.1 máme radši chránit moc děkuji Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, nepíšete jak dlouho antibiotika budete užívat. Ale obecně- antibiotika mohou díky změně střevní... Celá odpověď

Antikoncepce a antibiotika

Gynekologie Lucie 5.1.2017

Dobrý den, 29.12. jsem dostala antibiotika (Duomox 1000, dobrala jsem je 4.1.) a 30.12. jsem začala brát HA Minerva. Po celou dobu braní Atb, jsem pro zlepšení mikroflóry ve střevě, brala laktobacily (konkrétně Laktobacil forte s fruktooligosacharidy od firmy Naturline). V příbalovém letáku Atb je napsáno,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, společným nežádoucím účinkem všech antibiotik je negativní vliv na střevní mikroflóru. Bakterie,... Celá odpověď

Duomox 1000 a tetování

Praktické lékařství komar 3.1.2017

Dobrý den mám zánět průdušek dostal jsem duomox 1000 druhý den po dobrani mám jít na tetování bude to mít nějaký problém nebo ne všude píšou něco jiného dekuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ATB léčba problém nebude, co by mohlo tetérovi vadit bude spíše kašel, nelze předpokládat,... Celá odpověď

Vynechání dávky ATB

Urologie Josef 28.12.2016

Dobry den, distal jsem antibiotika na zanet moc cest. 3x denne po 8 hod Duomox 1000 , 20 tablet. Bral jsem je rano v 9:45 a na druhou davku zapomnel (spletl jsem si prasek) zalv jsem si ji tedy hned 23:10 a dalsi si vemu za 8h. Vadi ze sem so takhle zmenil cas? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud se to stalo jenom jednou, nemělo by to vadit, dále ale již ATB užívejte přesně a nezapomínejte... Celá odpověď

Antikoncepce a antibiotiky

Sex Nikola 26.12.2016

Dobry den, již 10 dní beru antibiotika Duomox 750 a dlouhodobě antikoncepci softine 0,03mg/3mg. Měla jsem s přítelem nechráněný sex. Jak moc je velká pravděpodobnost otěhotnění? Co ted mam delat? Nepohomlo by vzít si postinor? Zobrazit více

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den Nikolo, bohužel se obávám, že vám nikdo nebude schopný číselně vyjádřit, jaká je pravděpodobnost... Celá odpověď

Otitis externa

Uši, nos, krk Tomáš 21.12.2016

Dobrý den,v pondělí sem jel na pohotovost kvůli bolesti ucha.Tam mi paní doktorka řekla že mám zánět zvukovodu a předepsala mi kapky Gentadex a prášky Duomox 1000.Bolest už přestala ale ucho je pořád zalehlé a pořád mi v něm hučí.Mám navštívit znovu ORL nebo to odezní až za delší dobu? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k tomu, že Váš dotaz byl položen třetí den trvání léčby, určitě by jsem vyčkala než... Celá odpověď

Kontrola po antibiotické terapii

Jiný problém Martina 12.12.2016

Dobrý den,beru antibiotika Duomox 750 do stredy 14hod. posledni.Kdy zajit na krev k lekaři na kontrolu,který den po dobrání.Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Martino, nevím, z jakého důvodu jste antibiotika užívala. Klasicky se k lékaři chodí hned po... Celá odpověď

Spálová angína

Praktické lékařství Lenka 2.12.2016

Dobrý den, onemocněla jsem angínou, přeléčeno Duomoxem (10 dní). Po zhruba čtyřech dnech po dobrání mě opět bolí v krku, lékařka koukla do krku s tím, že je to spálová angína, dostala jsem injekci penicilinu do svalu a předepsána další antibiotika - Azitromycin, která mám hned dnes začít brát a mám... Zobrazit více

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den Lenko, těžko hodnotit, zda paní doktorka postupovala správně nebo ne - neviděla jsem lokální... Celá odpověď

Macmiror, Duomox v těhotenství

Infekce Markéta 1.12.2016

Dobrý den, prosím o radu. Jsem v 14 tt. Již tři týdny jsem nachlazená. Rýma, kašel ale bez teplot. Minulý týden jsem byla u lekáře a crp jsem měla 6. Odešla jsem tedy bez léků. Tento týden se mi ale kašel zhoršil. Vykašlávám hleny už 14. dní a sípu. Jsem celá zahlneněná. Dnes při močení jsem zjistila... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, každý lék je v těhotenství svým způsobem více či méně rizikový. Ale horší pro plod je neléčený... Celá odpověď

H.pylori, léčit nebo ne

Trávení Anna 28.10.2016

Dobrý den, trpím chronickou únavou, bolestmi nosních dutin i krku, návaly horka v oblasti obličeje, zahleněním a mám také žaludeční problémy. V minulosti jsem byla léčena několika antibiotiky ale můj stav se spíše zhoršoval. Prodělala jsem borelii i chlamydii. Mám také autoimunitní onemocnění. Nyní... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den,infekce H.pylori je známou příčinou poškození ochranné vrstvy žaludeční sliznice a rizikem... Celá odpověď

Opar po operaci

Kožní obtíže Stanislav 18.10.2016

Dobrý den, měsíc beru wobenzym 3 tablety 3x denně, nyní mi lékař předepsal Duomox 500 (absolvoval jsem chirurgický zákrok) a po 4 dni jsem objevil něco jako genitální opar na zadní straně penisu. Je to za této situace možné? Podobné pálení a červené skvrny jsem měl před 3 měsíci, avšak nevěnoval jsem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, pokud jste měl již výsev oparu na penisu, je možné, že se opět objevil. Viry, které způsobují... Celá odpověď

Těhotenství a infekce

Gynekologie Lenka 11.10.2016

Dobrý den, jsem ve 26tt a celé těhotenství trpím infekcemi, jako je E.coli. Těď dobírám 3 ATB Duomox 1000 a k tomu krém Dafnegin, zas mi z kultivace vyšla masivní infekce která prý pochází ze střev. Mám strach abych kvůli infekcím nepřišla o miminko.Chtěla jsem se zeptat jakou prevenci bych měla ještě... Zobrazit více

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, jako prevence zánětu je potřeba dodržovat 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná,... Celá odpověď

Zavřít reklamu