Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Novorozenecká žloutenka hodnoty

Reklama

Vysoké CRP a žloutenka bez jasné příčiny

Vnitřní lékařství Radmila 10.7.2017

Dobrý den, můj zeť šel k lékaři s teplotou a bolestmi hlavy. Podle CRP 54 mu lékařka nasadila antibiotika. Po čtyřech dnech teploty neklesaly, naopak se držely a provázela je silná bolest hlavy. Objevila se celková slabost,nevolnost, vyčerpanost a nažloutlé bělmo. Leží šestý den na infekčním oddělení... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Radmilo, chápu Vaši starost o Vašeho zeťe, ale věřte, že lékaři dělají co je v jejich... Celá odpověď

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů

Vnitřní lékařství Stanislav 7.7.2017

Dobrý deň chcem sa opýtať či vadí mať zvýšené hodnoty krvného obrazu pri poslednej kontrole som mal Erytrocyty 6,31(4-5,8) Hemoglobín 185( 135-175) Hematokrit 0,534 a teraz pri poslednej kontrole Erytrocyty 6,41 Hemoglobín 188 Hematokrit 0,54 a železo -s 9,10 ( 11,60- 31,3) a železo cvk-s... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Stanislave, zvýšené hodnoty jak v krevním obraze, tak i jaterních testů musí mít nějakou příčinu.... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Stanislave, omezený výčet výsledků laboratorních vyšetření krve bez znalosti nálezů fyzikálního... Celá odpověď

Určení ideálních hodnot 1) cholesterolu, 2) kyseliny močové a 3) glukózy v krvi

Vnitřní lékařství Martin 16.6.2017

Dobrý den, mohl bych prosím požádat o určení ideálních hodnot 1) cholesterolu, 2) kyseliny močové a 3) glukózy v krvi pro mužské pohlaví v jednotce mg/dL? ....... Koupil jsem si tester, který hodnoty udává jen v mg/dL a nepodařilo se mi na internetu najít jaké hodnoty jsou optimální právě v této jednotce.... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, normální hladina cholesterolu je stanovená na < 5,0 mmol/l , normální glykémie < 5,6 mmol/l,... Celá odpověď

Reklama

Hodnota jaterních enzymů

Vnitřní lékařství Iveta 11.6.2017

Dobry den, uz jsem Vam psala, kvuli jaternim testum .ted uz vim hodnoty AST 45 IU/L a ALT 80 IU/L . Vubec nevim co to znamena. Dekuji za odpoved. Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Iveto, udáváte hodnoty jaterních transamináz, které jsou však v méně používaných jednotkách... Celá odpověď

Hodnoty FSH a LH

Gynekologie Jarmila 5.6.2017

Dobry den. Rada bych se zeptala zda me vysledky testu LH a LSH jsou v norme. Je mi 38 let a toto jsou me vysledky LH je 2.9 iu/L a LSH je 9.6 iuL krev byla odebrana 3 den cyklu. Dekuji Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jarmilo, dle mého názoru jsou výsledky v pořádku, ale ještě se Vám vyjádří specialista gynekolog, vyčkejte,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, sice nevím proč vám bylo toto vyšetření děláno ale výsledky jsou v normě. Příjemný den Celá odpověď

Rh negativní matka a Rh pozitivní otec

Gynekologie Nika 23.5.2017

Dobrý den, mám dotaz - má krevní skupinu AB negativní a partner O pozitivní. Četla jsem, že je problém, když má matka rh minus. Prosím o objasnění, jak je to v případě těhotenství a zdali, to má vliv na otěhotnění? Děkuji N.K. Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, krevní skupina ani Rh faktor vliv na otěhotnění nemá, otěhotnět můžete. Problém nastane,... Celá odpověď

Cirhoza jater a infekční žloutenka

Vnitřní lékařství Eva 23.5.2017

Dobrý den,chtěla jsme se zeptat jestli člověk který má pokročilou cirhozu jater může mít žloutenku a jestli je infekční. Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Evo, cirhoza jater se v pokročilých stádiích projeví zežloutnutím kůže, sliznic a očního bělma.... Celá odpověď

Hodnota B-lymfocytů

Hematologie Renata 16.5.2017

Dobrý den co znamená když mám B_lymfocyty kde je rozmezí 0,2 až 0,45.Mám pouze 0,040.Bylo to v den kdy jsem zkolabovala po zvracení a průjmu na dehydrataci.Má to souvislost??Nikdo mi to nevysvětlil.A teď mi našli na ultrazvuku kam chodim pravidelně pro hypothyreozu a autoimunitní zánět štítné žlázy 2... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, výsledky s vždy hodnotí v korelaci s klinickým nálezem a stavem pacienta. Nelze tedy takto... Celá odpověď

Zvýšená hodnota kreatininu

Vnitřní lékařství Květoslava 13.5.2017

Dobrý den, mám vysoké hodnoty kreatininu v krvi. Má běhání před odběry krve vliv na tyto hodnoty? Předem děkuji Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, před odběry byste měla být v klidu, vždy se doporučují odběry ráno po spánku a na lačno.... Celá odpověď

Hodnoty z krve

Vnitřní lékařství Jana 12.5.2017

Dobrý den, naštevuji 1x za rok hematologicke odd., kontrolní vyset. D-dimery 1,440....0,910 mg/l , FW * 28, trpím častými anginami,a záněty moc.cest., take mám onemoc.DNOU, chci se zeptat zda se mam obávat hodnot D-dimery a FW. Dnes menší otok pod kolem ze strany,zarudnuti žádné,ani horké. Mám strach... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den pane Jane. Vyjádřit se k těmto hodnotám bez znalosti Vaší anamnézy je obtížné. Obě veličiny... Celá odpověď

Hodnota glykemie

Dieta Hana 10.5.2017

Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota Glukozy v krvi 4,9 a dnes 10.5.2017 hodnota glukozy- 5,61 avšak jsem tento týden byla ve velkém stresu a jedla jsem posledních 14 dní nadměrné množství kiwi, ovoce a brala jsem lichorerisnici vetsi(kapky).Myslíte, že hodnota je v pořádku? Mám před... Zobrazit více

MUDr. Petra Bomberová Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Bomberová Kánská

Dobrý den, Hano, pokud víte, že jste teď ve stresu, doporučila bych pro klid odběry zopakovat s časovým... Celá odpověď

Štítná žláza, hodnoty hormonů

Endokrinologie Maria 6.5.2017

Dobry den. Jsem v 9tt a prakticka doktorka ma poslala k endokrinologovi.mam zvýšenú anti peroxidazu..ma to vplyv na rast mimca? Dekuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, samotné zvýšení antiTPO není tak podstatné, jako celková hladina hormonů štítné žlázy, TSH... Celá odpověď

Laboratorní hodnoty krve

Vnitřní lékařství Alena 3.5.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, chodím pravidelně na odběry krve a stále mám zvýšené B_rdw-CV 17.00. Můžu nějak ovlivnit tuto hodnotu, popřípadě můžete mi poradit jak ji snížit? Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Hodnota RDW-CV je distribuční šíře erytrocytů, jedná se o ukazatel týkající se červených krvinek,... Celá odpověď

Novorozenecká žloutenka

Dětské nemoci Michal 1.5.2017

Dobry den, mohu se zeptat, zda je dle vaseho názoru vse v poradku, když miminko ( 3 tydny po porodu) ma stale zvyšující se hodnoty bilirubinu, když propouštěci hodnota z porodnice po fototerapii byla cca 190, následně se zvyšovalo a klesala, nyní v patek postupně vzrostla az na 386, poté bylo přijato... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Dětská žloutenka 3 týdny po porodu je delší doba, ale může se to stát. Pokles bilirubinu je... Celá odpověď

Rh inkompatibilita

Gynekologie Jitka 30.4.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na trochu složitější dotaz. Jsem podruhé těhotná s Rh negativním faktorem. V prvním těhu jsem dostala ve 28tt injekci na protilátky po porodu skončila malá na fototerapii (3.den po porodu). Vím, že se žloutenka tvoří jen z rozpadu přebytečných krvinek. Ale v porodnici... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, myslím že se nemusíte stresovat, pokud máte negativní protilátky, žádné velké komplikace by... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, těhotná přibližně v 28. týdnu těhotenství a potom v prvních 72 hodinách po porodu dostat... Celá odpověď

Vysoká hodnota cholesterolu

Vnitřní lékařství Roman 23.4.2017

Dobrý den, v příloze vám posílám výsledky z laboratoře.Můžete mě poradit zda mohu užívat léky Atorvastatin Actavis 20mg. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, atorvastatin je nejčastěji předepisovaným lékem na zvýšenou hodnotu cholesterolu a tuků... Celá odpověď

Krevní obraz a jeho hodnoty

Jiný problém Jana 20.4.2017

Dobrý deň , bola som na preventívnej prehliadke a vo výsledkoch z krvi mi zistili : Stredný objem ERY 83,6 ,Trombocyty 412 a PCT 0,346 a bilirubín priamy 4,20. Tieto hodnoty som mala zvýraznené tmavšou farbou. Chcela by som sa spýtať , či je niečo v neporiadku. Ešte chcem dodať, že asi 3týždne pred odberom... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Jano, tyto hodnoty jsou téměř v normě, drobné odchylky od průměrů jsou normální, ovlivněné... Celá odpověď

Mám hraniční hodnotu cukru v krvi (horní mez)

Vnitřní lékařství Tomáš 12.4.2017

Dobrý den, byl jsem darovat krev a na druhý den ráno jsem byl na preventivní prohlídce u obvodního lékaře. Doktorka mi řekla, že mám hraniční hodnotu cukru v krvi (horní mez). Je to možné proto, že jsem byl den předtím na odběru krve a večer před preventivní prohlídkou jsem měl asi dva proužky čokolády... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud byla hodnota glykémie v normě, to že byla tato hodnota na horní hranici nic neznamená,... Celá odpověď

Žloutenka

Infekce katerina 31.3.2017

Dobry den v11tt (16.2)mi ma doktorka zdelila ze vysledky na HbsAg vysli reaktivni konfirmace negativni.pote 2.3a 21.3 mi byla zase brana krev na hbsag a vysledky opet stejne.poslednim odberem vysli negativni zvyle zloutenky . Chtela jsem se zeptat co to pro me znamena kdyz mi vysledky vychazeji reaktivni... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři specialistovi v oboru infekční. Na dotaz vám přesně odpoví, vyčkejte... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

V graviditě často vídáme nespecifickou pozitivitu HBsAg, která není následně konfirmačním testem potvrzena.... Celá odpověď

Jsou prosím následující hodnoty k operaci štítné žlázy

Endokrinologie Petr 27.3.2017

Dobrý den, jsou prosím následující hodnoty (03/17) k operaci štítné žlázy TSH 0,01; fT4 13,3; fT3 6,49; TRAK 5,43; štítná žláza se zobrazuje symetricky, je neostře ohraničená, okraj zvlněný místy setřelý, se štíhlým istmem. Pl 19x22x50, LL 23x23x50, celkový volum 24,5 ml, parenchym je výrazně mapovitě... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, jenom laboratorní hodnoty hormonů štítné žlázy nejsou pro indikaci operativního řešení směrodatné,... Celá odpověď

Infekce a revmatismus

Revmatologie Václav 27.3.2017

Dobrý den.Již přibližně 7 mměsícu trpím různými zdravotními problémi .Vse zacalo po hnisave angine suchosti oci kterou mam jit 7 mesicem pres veskere kapani umelych slz.Velke bolesti páteře.ale i kloubu klavne kolen a kyčli .paleni při močení.bolesti podbřišku.svalove záškuby a astma.Již jsem prošel... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, asi máte veškerá možná vyšetření provedená, ale někdy se může něco přehlédnout, často jsou... Celá odpověď

Žloutenka u devíti měsíčního dítěte

Dětské nemoci Dorota 13.3.2017

Dobrý den, mám 9měsíčního syna. Od narození trpěl žloutenkou kojeného dítěte. Naše doktorka žloutenku sledovala jen pohledem - vždy konstatovala, že se to lepší. Ve 3 měsících konstatovala, že už je to v pořádku. Bez žádného podrobnějšího vyšetření. Dala jsem na její odborný názor. Syn má ale stále... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Doroto, Váš dotaz předám raději pediatrovi, jako praktická lékařka s dětmi nemám tolik zkušeností. Barva... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

Novorozenecká žloutenka se objevuje časně po porodu a může přetrvávat i několik měsíců, nicméně 9 měsíců... Celá odpověď

Žloutenka

Vnitřní lékařství Anna 9.3.2017

Dobry den, jsem par dni v Brne a o epidemii zloutenky jsem se dozvedela az pozde. Chtela bych se proto zeptat, jestli je rizivove piti kohoutkovy vody (napila jsem se ji), take jak je rizikove umyti si rukou po pouziti wc a pred jidlem, kdyz jsem si po umyti utrela ruce papirovymi uteraky, ktere byly... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Epidemie žloutenky byla na podzim 2016, nyní již ustupuje a výskyt případů je již ojedinělý.... Celá odpověď

Inkompatibilita Rh systému

Gynekologie Richard 1.2.2017

Dobrý den, partnerka je v 10tt a má krev B-, já jako otec mám 0+. Jestli to dobře chápu, je potřeba zjistit jaký RH faktor má plod, pokud má Rh+ je to špatné, tělo matky a plodu bude bojovat? Jaký je nyní adekvátní postup? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Hemolytická nemoc plodu a novorozence neboli fetální erytroblastóza je nitroděložní poškození... Celá odpověď

Vystavení hepatitidě a protilátky

Infekce Robert 31.1.2017

Dobrý den. Když mám nedostatek protilátek na žloutenka,znamena to že mohu být pozitivní? Má ex byla pozitivní, chodil jsem pravidelně na testy. Vše ok. Po rozchodu mi teď zjistily nedostatek látek. Chystám se na další testy. Otázka zní, nedostatek protilátek, musí znamenat, že jsem nyní pozitivní? Děkuji... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, nepíšete o jakou hepatittidu se jedná, jestli A,B,C? Předpokládám, že se jedná o žloutenku... Celá odpověď

Mírně snížená hodnota fT3

Endokrinologie Eva 25.1.2017

Dobry den, me vysledky testu na stitnou zlazu jsou nasledujici: S-TSH (thyreotropin) - 1,610 mIU/l S-FT4 (volný tyroxin) - 12,36 pmol/l S-T3 - 1,20 nmol/l (normalni rozmezi je 1,30-3,10) Tj. TSH a FT4 v ramci rozmezi, T3 o neco snizene. Mohu pozadat o radu, jestli jde o nejaky problem se stitnou... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, pokud je TSH v normě-a to dle Vaší laboratoře píšete ,že ano,tak se pak ani fT3 nemusí z... Celá odpověď

Pohlavně přenosné nemoci

Pohlavní nemoci Jaroslav 2.1.2017

Dobry den, chtel bych se vas zeptat na radu co a jak udelat. Mel jsem rizikovy styk ( s osobou o ktere jsem se pak dozvedel, ze je bohuzel dost promiskuitni - zena). Asi cca 14 dni po styku se u me objevily zdravotni problemy, ktere se me drzi a nemohu se jich nejak zbavit a lecba je zatim neuspesna... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, uvedené obtíže v kombinaci s rizikovým stykem mohou vést k podezření ze sexuálně přenosné... Celá odpověď

Cysta na vaječníku a vysoká hodnota CA 125

Gynekologie Alžběta 16.11.2016

Dobrý den, v září mi byla při ultrazvukovém vyšetření nalezena cysta na levém vaječníku (69x46 mm) a podezření na zánět pravého vejcovodu. V listopadu jsem podstoupila laparoskopickou operaci, při které byl prokázán a léčen zánět obou vejcovodů (způsobeno chlamýdií trachomatis), cysta na vaječníku tam... Zobrazit více

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.

Dobrý večer, Alžbeto, Vaše obavy jsou pochopitelné. Hodnota CA 125 může být zvýšena i zánětlivým procesem... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Nevýhodou je relativně malá citlivost markeru CA 125. Jeho hladina může být totiž zvýšena... Celá odpověď

Vysoké hodnoty bilirubinu

Trávení Hana 14.11.2016

Dobrý den, jsem dívka, je mi 14 let. Mám časté bolesti břicha, jak kdy silné. Byla jsem s tím u lékařky a ta mě poslala na odběry a ultrazvuk. Na ultrazvuku bylo vše v pořádku (jedinou výjimkou bylo, že mi nenašli slepé střevo). A na odběrech mi zjistili vysoký bilirubin. Byla jsem poté na odběrech ještě... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den slečno, zvýšení bilirubinu - tedy žlučového barviva v krvi může mít velké množství příčin.... Celá odpověď

Hodnoty PSA, Prostal

Andrologie Josef 27.10.2016

Dobrý den, je mi 59 let a po prvním preventivním vyšetření urologem mám v lékařském nálezu uvedeno: Tumorové markery: PSA celkový 3.118, PSA volný 0,99, PSA - podíl volné frakce (PSA(S), hmot. podíl (1) vzorec 1) 31.75. Dop. stran BPH vhodný NO-Prostal tbl., ko - opět za rok Prosím o odpověď zdali jsou... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, hodnoty jsou vzhledem k věku v normě (hodnoty PSA pro věk 50-59 let jsou do 3,5 ng/ml). Váš... Celá odpověď

MUDr. Ladislav Mašek
Odpovídá lékař:

MUDr. Ladislav Mašek

Dobrý den. Hodnota PSA je ještě v normě. Doporučuji kontrolu PSA cca za 6 měsíců. Žádný terapeutický... Celá odpověď

pacient_lekat_ordinace_anamneza

Jak se hodnotí rakovina prostaty

Článek 20.6.2016 MUDr. Tereza Kopecká

Stadium neboli rozsah karcinomu prostaty je jeden z nejdůležitějších faktorů při volbě...

maso, jídlo

Žloutenka typu E – nová hrozba?

Článek 3.8.2012 MUDr. Zuzana Zafarová

Odborníci rozeznávají 5 typů infekční žloutenky – A, B, C, D a E. Posledně jmenovaný druh...

Jak se pátrá po žloutence

Článek 9.11.2011

Pokud si myslíte, že virovou hepatitidu vždy prozradí žluté zbarvení očí či kůže, jste...

Virus C

Co (ne)víte o žloutenkách

Článek 22.3.2011

Virová hepatitida může pro člověka znamenat výrazný zásah do života. V některých případech...

Žluté oko

Život se žlutou kůží

Článek 5.2.2010

Žloutenka je někdy zaměňována a ztotožňována s virovým zánětem jater, hepatitidou. Není...

Dvě zkumavky

Co prozradí jaterní testy?

Článek 5.2.2010

Prokázat hepatitidu je možné několika způsoby. Jedním z možných signálů, že se v játrech...

Ruce,mýdlo,mytí rukou,hygieny,čistota

Přestali jsme si mýt ruce?

Článek 29.1.2010

Současná situace infekcí virové hepatitidy A se dá nejlépe popsat jako zvýšený výskyt....

12
Reklama