Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

4D celkové vyšetření zdravotního stavu

Ledviny Monika 12.12.2012 redakce uLékaře

Dobrý den, před pár dny jsem absolvovala 4D celkové vyšetření zdravotního stavu a dostala jsem výsledky na 3 stránky, ke konci mám tyto výsledky:
Koncentrace kreatinu 122.81 (55-123),
eGFR (MDRD) 47.7 (75-115),
NB (Cockroft and Gault) 61.4 (75-115),
CysC (Cystatin C) 1.40 (0.6-0.96),
BUN 18 (6-23).
Chtěla bych se zeptat, zda tyto výsledky naznačují nějaký problém s ledvinami? Beru totiž dost léků. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážená paní Moniko, Vámi uvedené výsledky laboratorních vyšetření mohou svědčit pro snížení funkce ledvin. K poškození ledvin může dojít buď v rámci určitého onemocnění, nebo v důsledku nežádoucích účinků některých léků. Doporučuji Vám konzultovat laboratorní výsledky, klinický stav a případně nálezy zobrazovacích vyšetření (ultrazvukového, rentgenového) s nefrologem. S pozdravem, Milan Hrubý.

Související dotazy

4D celkové vyšetření zdravotního stavu
Dobrý den, před pár dny jsem absolvovala 4D celkové...
Stav po CMP, nechutenství, úbytek na váze, únava
Dobrý den,měla bych dotaz týkající se zdravotního stavu...
Stav po mrtvici a řidičský průkaz
Mrtvice a řidičák. Dobrý den, tatínek 87 let je od...
Můj jazyk se celkově zhoršoval, bolel, nebo spíše pálil.
Dobrý den. Prosím o radu jak dál pokračovat, protože...
Stav po infekční mononukleóze
Dobrý den, má 20ti letá dcera prodělala v 15ti letech...
Ráda by jsem podstoupila celkové vyšetření zdravotního stavu těla
Dobrý den, moje kamarádka Gita 60 let by ráda podstoupila...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

4 týdny po plastice předního zkříženého vazu s použitím ST-G štěpu

Dobrý den, jsem 4 týdny po plastice předního zkříženého vazu s použitím ST-G...

4. dávka prevenaru

Dobry den paní doktorka, syn (nyní 21měsíců) má očkování prevenarem 13 v 4.,...

4. den pouze hmatova bolest v PD části břicha

dobrý den, 4.den mě bolí okolo břicha, jen když zatlačím na ono místo nebo...

4. leté dítě a cysty

Dobry den, na mou zadost pro neustale bolesti bricha, zjistil pediatr na zaklade...

4. žebro

Dobré dopoledne, zhruba před dvěma roky jsem si při zápase v házené zlomila...

4.týden těhotenství, genitální opar a infekce léčená antibiotiky a vliv na miminko

Dobrý den, jsem ve 4. týdnu těhotenství a minulý týden jsem poprvé prodělala...

4.týden těhotenství?

Dobrý den pane doktore, jsem v takové nejistotě, tak bych se chtěla zeptat na...

40 dni bez menstruace, tekutina v břiše

Dobrý den, chci se zeptat, od 16.3. jsem brala orgametril 2x1 14 dní na úpravu...

40° horečka bez jiných příznaků

Dobrý den máme devíti měsíční holčičku která má už 5 dní a 40 ti stupňové horečky...

4asté močení,palčivá bolest na konci močení,krev v moči

Dobrý den,už jsem se jednou ptala,asi před 14 dni,ale teď se má situace zhoršila,mám...

4D celkové vyšetření zdravotního stavu

Dobrý den, před pár dny jsem absolvovala 4D celkové vyšetření zdravotního stavu...

5 cm šroub ?

Dobrý den,pane doktore,prosím Vás,v červnu 09,jsem byla na operaci zanártní...

5 DC Clostillbegyt + 17 DC Agolutin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, paní doktorka mi předepsala Clostilbegyt 5...

5 den mi mešká MS

Dobry den 5 den mi mešká MS boli me prsa i obcas podbrisek udelalo se mi i akne...

5 dni se probouzim den co den unavenejsi a unavenejsi

Dobrý den, už 5 dni se probouzim den co den unavenejsi a unavenejsi i přesto...

5 let jsem neměla sex

zdravím vás. mám asi trochu hloupý dotaz, ale 5 let jsem neměla sex, mám teď...

5 leta dcera ma horecky a otok v obliceji, pod ocima nejvice

Dobry den, ma petileta dcera ma od stredy tohoto tydne horecky splhajici ke...

5 leta dcera ma horecky a otok v obliceji, pod ocima nejvice

Dobry den, ma petileta dcera ma od stredy tohoto tydne horecky splhajici ke...

5 měsíců bez měnstruace

Dobrý den, prosím o Váš názor. Začátkem dubna jsem prodělala interupci (přestala...

5 měsíců po styku jsem nedostala menstruaci

Chtěla bych se zeptat, na začátku července sem měla styk. Od té doby sem 5x...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tik pod okem a mravenčení nohou

Dobrý den, mám asi týden nepřetržitý tik pod okem. Začala jsem brát hořčík,...

Vyvolání menstruace

Dobrý den, už je to přes rok co jsem vysadila HA. Je mi 22 a HA jsem vysadila,...

Bolest hlavy, tlak na spáncích, malátnost

Dobrý den, už asi pět dní cítím tlak na spáncích, bolí mě hlava a občas se mi...

Pád na koleno

Dobrý den, v úterý 16.5. jsem měla tělocvik. Měli jsme s kamarádkou nést jinou...

Opakovaná zánět mandlí, antibiotika nezabírají

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé levé mandle od 21.1. Jsem byla léčena na angínu...

Tetanovka

Za jak dlouho se dava tetanovka po kolika letech.Doktorka mi porad tvrdi ue...

Jizvy po operaci hemorhoidu

Dobrý den, již 3-4 měsíce mě trápí jizvy na konečníku vše začalo chirurgickým...

Bolest v pravém podbřišku a varleti

Dobrý den, dneska při brigádě mě najednou zabolelo v pravém podbřišku a od té...

Krev v ústech

Dobrý den, můj přítel v poslední době často cítí v ústech krev ale dásně mu...

Mnohočetné obtíže

Dobrý den paní/ pane doktore chci se zeptat, mamka už několik let trpí bolesti...

Drobné krvácení z konečníku

Dobrý den, dnes jsem byl na velké ráno a v poledne jsem byl znovu. Při druhé...

Mam opuchnuty penis

Vsimol som si ze mam opuchnuty penis taky s vyrazkami zvraskaveny v lekarni...

Bolest v krku

(Předchozí e-mailová adresa byla spatne, omlouvam se za chybu) Dobry den. Je...

Pruritus

DOBRI DEN.UZ ROK MNE SVEDI KUZE NA CELEM TELE.JE TO HROZNE.BYLA JSEM UZ VICEKRAT...

Tonsilektomie u dítěte

Dcera, 3,5 roku, má zvětšenou nosní mandli. Nemocná vůbec nebývá, až na docela...

Potíže s dýcháním

Dobrý den, obracím se na Vás ještě jednou o radu. Už skoro 2 měsíce mám potíže...

Svědění a zarudnutí šourku

Dobrý den. Prosím o radu.Jsem muž ,čerstvých 50 a mívám nepříjemné svědění...

Otok pod okem.

Dobrý den , v sobotu se mi začal dělat malý otok pod okem, ze zacatku jsem myslel...

Osypani kůže

Dobry den, na lytku se mi pred 3mi dny vytvorilo zarudle misto posete drobnymi...

Těhotenství?

Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl a nějak před dvoumi měsíci...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×