Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Byla mi diagnostik.plicni chlamydie,mycoplasma pneumoniae igg 128,dale pak borelioza igm 30

Imunita Petra 1.11.2018

Dobry den,již jsem se jednou dotazovala.byla mi diagnostik.plicni chlamydie,mycoplasma pneumoniae igg 128,dale pak borelioza igm 30.prelecena atb nejdrive fromilid pote ihned doxyhexal,lepe se ale necitim.bolesti nohou,svalu,paleni na plicich,neskutecna unava.po atb male zlepseni.nejvic me trapi jazyk.po 5 dni uzivani fromilidu mi vyskakaly vzadu na jazyku pupinky cervene a bily povlak,ktery jde setrit,prosim o radu,uz 3 tydny mam larymed sprej a neocide gel a ustupuje to velmi pomalu.atb uz 5 dni neberu a doplnuji vitaminy a leky na imunitu a take probiotiky.dekuji za radu.prikladam fotky. Doplnění informací: Prosím ještě o doplnění odpovědi…

Nerozumím tedy, píšete, že byla nevhodná ATB léčba, při které jsem si tedy vymlátila přiroz.mikrofloru (to asi pravda, co jsem brala ATb došlo pouze ke zhoršení stavu a přidaly se další problémy, vyrážka, jazyk..nevolnosti, průjmy, nechutenství)

Ale co to tedy může být, když mě neskutečně pálilo na plicích, něco jako zápal plic, měla jsem neskutečné bolesti nohou, kotníků, pánev, páteř, brnění levé části hlavy a svalová ztuhlost půlky obličeje, mravenčení v nohách, rukou, pálení stehen, lýtek, prstů u rukou, mžitky před očima, bolesti zubů,…

Lékaře jsem navštívila od srpna několikrát..nyní jsem si tedy našla nového. Jen bych upřesnila, začalo to psychickými problémy, stres, nemoc v rodině, stres opravdu velký, nespavost, zhubla jsem hodně, trvá dodnes, navíc jsem sportovec, zvyklá hodně sportovat, krční páteř je velmi zatížená a je pravda, že na vyšetření páteře jsem třeba nikdy nebyla, sotva ale chodím, bolesti jsou pořád stejné, co mám tedy dělat dál? Co by to tedy mohlo být, když příznaky mi vždy přišly i mému lékaři na borelii a chlamydie…nerozumím tomu a jsem opravdu bezradná a připadá mi, že už mám 2 měsíce psychiku tatam..už mě to úplně deptá.Nikdy jsem k lékaři ani nechodila, nebyl důvod, nikdy jsem ani nemocná moc nebyla, max.přecházela chřipky atd za pomocí bylinek léčila.. Nezlobte se na mě prosím.

Děkuji ještě jednou mockrát

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, já se nedivím, že Vám není lépe po dvou různých ATB, které nebyly ani vhodně indikované s ohledem na provedené serologické testy a jejích výsledky. Jak u Mycoplasmové, tak u Chlamýdiové plicní infekci se jedná o anamnestické protilátky, které přetrvávají celý život, má jich obrovské procento populace a Vy nemáte vůbec žádne sérologické známky aktivity těchto infekcí, prodělal jste je někdy v minulosti, možná zcela bez příznaků, a nyní se určitě nepodílejí na potížích, které popisujete. Boreliosu nemáte zcela jednoznačně, pozitivita protilátek ve třídě IgM je zcel nespecifická, musí se provést konfirmace výsledku pomocí metody Western blod, co u Vás proběhlo a tento test je negativní (třetí řádek). Tímto tedy byla boreliosa vyloučena, léčba Doxybene podle doporučení infektologické společnosti neměla být vůbec zahajovana. Jediné, čeho jste dle mého touto zbytečnou ATB léčbou docílila je vymlácení přirozené mikroflóry jak v dutině ústní, na jazyku, tak ve střevě, v gynekologické oblasti. Pokračovala by jsem v užívání probiotik, pokud by to nestačilo zkusila by jsem jazyk potírát genciánovou violetí, při podezření na přemnožení kvasinek (soor) lze zkusit cucat Gyno-pevaryl. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Petro, je možné, že Vaše potíže nesouvisejí s nalezenými infekcemi. Protilátky u mykoplasmat a chlamydií, jsou takzvané anamnestické, tedy že se jedná o infekci, která proběhla v minulosti a již se proti ní vytvořily protilátky. U chlamydií, které se zjistily, jsou výsledky hraniční a měly by být opakovány za dva měsíce. Nákaza borreliózou nebyla potvrzená. osobně se domnívám, že antibiotická léčba neměla být takto podávána. Nyní, pokud se Váš stav po antibioticích nelepší, je třeba hledat původ obtíží jinde. Pokud byste si chtěla být jistá, jak se nálezy vyvíjejí, je možné nechat si testy (zejména chlamydie) dle doporučení zkontrolovat, ale udělejte to, prosím, na oddělení infekce, aby následný postup odpovídal soudobým poznatkům. Názory na léčbu chlamydií se různí, někdo doporučuje několika týdenní až několikaměsícní léčbu, ale tento postup není schválený ani doporučovaný. Doporučuji vrátit se za lékařem, který Vám tesyt dělal a poradit se na dalším. Původ potíží může být neurologický, autoimunitní, revamtologický, plicní, je třeba se Vašemu stavu nadále věnovat. Vzhledem k dvojím antibiotikům nadále užívejte probiotika s prebiotiky, lze vyzkoušet lék Wobenzym, léky jako Imunoglukan na imunitu, jezte hodně ovoce a zeleniny, hodně pijte. Kdyby se nález horšil, bílé skrvny se šířily, měla jste bolavá ústa, bíle povlaky na tvářích apod., navštivte ORL lékaře k vyšetření a léčbě infkece, ktrá nejspíše může být kvasinkového původu. Na fotografii vidím jen bělavý povlak, který také může být jen projevem oslabení a ne infekce. Také doporučuji zvážit další užívání Larymedu, který se má užívat 14 dní nejdéle, takže pokud Vám jej nepředepsal lékař, neberte jej, pokud ano, tak to s dotyčným lékařem proberte. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MMUNIA spol. s r.o.

Dobrý den, paní Petro, souhlasím s názory lékařek, které již Vám odpověděly. U pacientů často nacházíme paměťové hladiny protilátek proti různým bakteriím, virům a neznamená to, že by se tato pozitivita měla přeléčovat antibiotiky. Vhodné by bylo vaše obtíže konzultovat na infektologii. Důležitý je také váš celkový stav. Pro dobrou funkci imunitního systému je důležité vyvarovat se stresu, dostatečný spánku , přiměřená fyzická aktivita. Vím, že ne vždy se tato pravidla dají dodržet. Pokud vaše obtíže byly spušteny psychickým vyčerpáním, vhodné by bylo zaměřit se na sebe, snažit se zlepšit po psychické stránce, nepřetěžovat se a uvidíte, že se postupně zvýší i vaše obranyschopnost.
Pokračujte v užívání probiotik, vitamínů, vyplachujte sliznice solnými roztoky.
Pokud se stav nezlepší vhodné by bylo doplnit ORL vyšetření.
S pozdravem MUDr. Vorlíčková

Související dotazy

Mycoplasma pneumoniae
Dobry den. Byla mi zjistena mycoplasma pneumoniae igg,iga,igm....
Mycoplasma pneumoniae
Dceři 3,5 r. byla potvrzena Mycoplasma pneumoniae....
Byla mi zjištěna mycoplasma pneumoniae
Dobrý den, zhruba od března jsem chodila k PL s bolestmi...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Borelióza - protilátky
Dobrý den, už jednou jsem se ptala na výsledky testu...
Infekce chlamydia pneumoniae a Mycoplazma pneumoniae
Vážený pane doktore, půl roku mě bolí klouby, mám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Byl to slabý infarkt?


Byla diagnostikována psychiatrem generalizovaná úzkostná porucha, trpím silnou agorafobií

Dobrý den, před léty mi byla diagnostikována psychiatrem generalizovaná úzkostná...

Byla chyba ve mě?


Byla jsem na trhání vrchní osmičky

Dobrý večer. Byla jsem na trhání vrchní osmičky 16.12 žádná problémy nebyli....

Byla jsem několikrát minulý měsíc na záření

Dobrý den , Byla jsem několikrát minulý měsíc na záření, tak 7 krát na rentgenu,(4...

Byla jsem očkována třemi dávkami proti KE, bohužel před 11 lety

Dobrý den, moc děkuji za možnost položit dotaz. Před 3 dny jsem chytila klíště....

Byla jsem těhotná?


Byla jsem u doktorky snad s nachlazenim, kašel, ryma

Dobry den, je mi 24.. Byla jsem u doktorky snad s nachlazenim, kašel, ryma...

Byla jsem vyšetřena na ORL

Dobrý den. Byla jsem vyšetřena na ORL - bez doporučení praktika, jelikož ho...

Byla má diagnostika správná?

Dobrý den. Před necelými čtrnácti dny se mi udělala na žaludu malinká bradavice....

Byla mi diagnostikována chlamýdie pomocí stěrů z močové trubice

Dobrý den, byla mi diagnostikována chlamýdie pomocí stěrů z močové trubice....

Byla mi diagnostikována obrna pravé hlasivky

Dobrý den, pro cca 3 týdny trvající chrapot jsem na začátku února navšívila...

Byla mi diagnostikována pupeční kýla

Dobrý den, byla mi diagnostikována pupeční kýla cca.2cm v průměru, branka kýlní...

Byla mi diagnostikována těhotenská cukrovka

Dobrý den, byla mi diagnostikována těhotné.cukrovka na základě ogtt ve 25tt...

Byla mi zjistena ureoplazma 1E4 CFU/ml, intermedialni na tetracyklin

Dobry den, byla mi zjistena ureoplazma 1E4 CFU/ml, intermedialni na tetracyklin,...

Byla mi zjištěna borelioza

Dobrý den, byla mi zjištěna borelioza na základě krevních testů (dle slov lékaře...

Byla mi zjištěna mononukleoza, 14 dní jsem brala antibiotika

Dobrý den ,je mi 39 let na konci června 2019 mi byla zjištěna mononukleoza....

Byla mi zjištěna mycoplasma pneumoniae

Dobrý den, zhruba od března jsem chodila k PL s bolestmi krčních uzlin na levé...

Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza

Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy se mi velmi dobre dari...

Byla mně zjištěna chlamydiova uretroprostatitis

Zdravím, pred nekolika mesici mi byla zjištěna chlamydieova uretroprostatitis....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Časté močení

Dobry vecer, Rada bych se zeptala co by to mohlo byt poslednich par dni mam...

Kulička vedle pravého nadvarlete

Dobrý den,je mi 16 let a nedávno jsem si dělal samovyšetření varlat,vše bylo...

Cysta vaječníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální mít na vaječníku cystu, 3...

Odběr krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám takovej problém, když jdu na odběry krve...

Po pohlavním styku mám na hrázi oděrky

Dobry den, skoro vzdy po pohlavnim styku mi napuchnou stydke pysky a zacne...

Rovnováha hormonů po ukončení kojení

Dobrý den pane doktore.Svého syna jsem kojila 30 měsíců,přestala jsem ho kojit...

Otok mandlí a zánět zubu

Dobrý den, již asi měsíc mě trápí nateklé, červené madle s pár čepy ráno a během...

Bolest nohy po operaci páteře

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu, jak dál. Jsem pět měsíců (9/09)...

Cvičení po laparoskopické operaci

Dobrý den, měla jsem chronickou apendicitidu a 10.12.2010 jsem podstopila laparoskopickou...

Šedá kůra mozková

Dobrý den,chtěla bych se zeptat manzel měl pred 11cti dny nehodu elektrickým...

Žlutohnědý zapáchající výtok v těhotenství

Dobrý den,jsem v 7tt těhotenství a trápí mě žlutý až žlutohnědý výtok, který...

Výtok v těhotenství

Dobrý den, je mi 34 a jsem po druhé těhotná 22tt. První porod před 13 lety....

Rovamycin a alkohol

Dobrý den, mám dotaz týkající se konkrétně atb Rovamycine a pití alkoholu...

Pupínky na tříslech


Distorsio gen 1. sin, distensio LCM


Přirostlá předkožka

Dobrý den, mám problém s předkožkou. Vypadá jako by byla přirostlá v klidu ji...

Aplikace Durolane do kolene

Dobrý den , rád bych se prosím zeptal před týdnem jsem byl na aplikaci přípravku...



Vyndání šroubu z kotníku

Dobrý den, manžel si 11.1.2009 zlomil hlezenní kloub, 12.1. ho operovali (dráty...

Laser v těhotenství

Dobrý den, chěla bych se zeptat, zda je možné chodit na ošetření laserem i v...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.