Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Drásoty pod čéškou

Lenka . 20.3.2014 redakce uLékaře

Dobrý den pane doktore,po operaci 8/2012 částečné ruptury LCA, kdy byl tento začištěn a jeho ztenčená část v koleni zůstala, mám od té doby neustálé problémy s operovaným kolenem. Veškeré statní měkké tkáně byly v pořádku,i chrupavky byly hladké. Po operaci jsem dostala Sudeckův syndrom, léčili jsme ho vápníkem a vitaminem D a rehabilitacemi. Když už se zdálo, že je KRBS II vyléčen a já se těšila na návrat do normálního aktivního a sportovního života, problémy neustávaly až se na MR zjistilo,že se mi udělaly drásoty pod chrupavkou,v koleni mi strašně vrže,přeskakuje a pohyb není hladký,ale jde jakoby přes hrboly.Jde o velice bolestivý a pernamentní stav.Celý rok jsem užívala Chondrosulf 800,vloni v létě 2013 mi bylo aplikováno 5x Injekce Hyalganu, nyní v lednu 2014 pro neskutečné bolesti injekce Kortikoidu. Avšak nic se nezměnilo, trpím šílenými bolestmi, kdy nemohu ani chodit, ani si dřepnout nebo kleknout. Můj lékař změnil Chondrodulf na Flexove a k tomu mi předepsal Melovis 15mg. Flexove pro mne nemá absolutně žádný účinek, proto jsem si k němu přidala ještě zmíněný Chondrosulf 800. Mohu prosím užívat tyto tři léčiva dohromady? Chondrosulf 800 + Flexove + Melovis ? Mám obavy z posledního jmenovaného léčiva Melovis, když jsem si přečetla příbalový leták jak nebezpečné účinky má, moc se mi do něj nechce. Koleno však občas otéká a je občas horké. Jaká léčba by ještě pomohla ? Od operace chodím na neustálé rehabilitace, magnetoterapie, DD proudy. ale vůbec nic nepomáhá, je to až neuvěřitelné. Děkuji Vám za odpověď pane doktore. S pozdravem Lenka.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Musím říci, že výsledek velmi důleitého vyšetření magnetickou rezonancí jste příliš nepopsala, na MR pod chrupavkou nemohou být žádné drásoty. Je zřejmé, že příčinou potíží není ztenčený přední zkřížený vaz, ale změny na kloubní chrupavce a pod ní. Ty vedou ke vzniku možné časné počínající artrozy. Z medikace je tedy na místě nesteroidní antirevmatikum podle ordinace lékaře. Rehabilitace , fyzikální terapie a pohybová léčba.

Související dotazy

Drásoty
Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se optat zda má...
ACP Metoda na drásoty chrupavky
Dobrý den, pane doktore. Nedávno jste mi zde doporučil...
Prosáknutí pod češkou
Dobrý den, na začátku ledna se mi stal úraz a podvrtnul...
Bolest v oblasti pod čéškou
Dobrý den, před dvěma týdny jsem začal intenzivně trénovat...
Bolest kolene pod Čéškou
Dobrý den, minulý týden mě po lehkém bouchnutí do...
Bolest šlachy pod čéškou
Dobrý den, chci se zeptat, je mi 25 a už od mala hraji...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Doživotní užívání Helicidu

Prosim napiste mi jestli muzu byt klidny. Tri Roky beru helicid 20 kazdy rano...

Doživotní užívání warfarinu


DP/DR syndrom

Dobrý den, je mi 15 let a v září jsem začala trpět DP/DR syndromem způsobeném...

DPDR syndrom

Dobrý den, Už přes 3 týdny trpím velmi úzkostnými stavy. Stalo se to náhle...

DPN po operaci syndromu karpálního tunelu

Dobrý den, vážená poradno, v nedávné době jsem Vás kontaktovala ve svém online...

Dr.Max Chondroitin Aktiv 60 tbl.

zdravím, ohledne minuleho dotazu jal jsem psal o 12g vitaminu C tak zasilam...

Draslík

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, na čem je závislá hladina draslíku v krvi...

DRASLÍK

Dobrý den. Maminka má něco s jatry a byla hospitalizována na interně, kvůli...

Drásot v koleni

Dobrý den, je mi 37 let a v pravém koleni pociťuji zhruba 1 rok drásot a...

Drásoty

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se optat zda má ortopedem zjištěna diagnóza:...

Drásoty pod patelou

Dobrý den, pane doktore. Navazuj na Vaši odpověď, kdy jste považoval za vhodné...

Drasticke ztmavnuti zubu po odumreni nervu nebo nedokonale endodoncii

Dobry den, pred asi tremi lety mi moje zubni lekarka vyvrtala a vyplnila...

Drazdeni delozniho cipku

Dobry den. Pravidelne dosahuji vaginalniho orgasmu drazdenim delozniho cipku. Vzhledem...

Drazdivy kasel u dcery 2 roky

Dobry den chtěla jsem si zeptat, dcera ma pravidelne 1x za mesic drazdivy kasel...

Drazdivy tracnik a cepy na mandlich

Dobry den, v jednom článku zde bylo naznačeno, že výskyt čepů  má souvislost...

Dráždění clitorisu

dobrý den, měla bych takový menší dotázek. Často se mi stává, že když mám s...

Dráždění genitálu

Mam sedmileteho synovce ktery jsi neustale šaha na pindíka a vipada jako by...

Dráždění k suchému kašli

Dobrý den, je mi 28 let a přibližně již 12 let kouřím asi 5 - 10 cigaret...

Dráždění k suchému kašli

Dobrý den, před 4 týdny jsem prodělal virózu s teplotami 38st, lehkým pokašlávaním,...

Dráždění ke kašli, zahlenění, zadní rýma

Koncem roku 2010 jsem měl akutní problémy spojené s kašlem a rýmou a teplotou....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Obtíže s vysokým tlakem


Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník

Zjištění, že miminko nejde zplodit tak rychle a snadno, jak jste si představovala,...

Tik v očích

Přibližně měsíc mám nervový tik v obou očích,který se stupnuje.Mám 16 let.Děkuji...

Zdravá páteř

Mezi nejčastější příčiny pracovní neschopnosti Čechů patří bolest zad. Řadě...

Uzlinky na krku


Pásový opar?


Špatný prospěch a plno poznámek? Vyzkoušejte homeopatii!

Školní rok je v plném proudu a začínají se objevovat mnohé potíže. Roztěkanost,...

Kořenový syndrom


Žal. vředy

Dobrý den, jiz zhruba pul roku beru Omeprazol kvuli zaludecnim vredum. Asi pred...

Dlouhotrvající kašel, rýma, časté nachlazení


Bolest v krku


První příznaky diabetu zachyťte včas, léčba bude snazší


Otok po TEP kolene


5 tipů pro zdravé uši bez infekce

Máte-li propíchnuté uši ozdobené náušnicemi či piercingem, pak možná víte, že...

MUDr. Josef Kučera

Praktický zubní lékař

Bolest pod lopatkami a bolest v obratli

Dobrý den, je mi 21 let, pravidelně sportuji, vcelku žiji zdravě (ale opět jsem...

Vaginální mykoza

Dobry den, objevily se u me priznaky mykozy, nikdy predtim jsem ji nemela. K...

Jak se vyhnout střevním obtížím při divertikulitidě?

Divertikly jsou výchlipky tlustého střeva. Objevují se u 5–45 procent populace....

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×