Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Draslík

Vnitřní lékařství Jaroslav 17.7.2014

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat, na čem je závislá hladina draslíku v krvi a jak se v průběhu dne mění. Ráno jsem měl při krevních testech hladinu 4,1 ale odpoledne 3,6. Občas pociťuji extrasystoly (srdce se mi místo jednoho stahu stahne rychle dvakrát a pak zase normálně). Občas mi byl změřen i krevní tlak 145 na 95. prý jsem v pořádku a že mám jít na psychyatrii, tam měl ale po vyzkoušení různých prášků poslali zpátky že oni to vyřešit neumí neboť to nemá nic společného s psychykou. Jednou mi naměžily při 119 tepech za minutu QT=0,34, což podle výpočtu na netu a literatuře na QTc je prodloužený QT interval s ryzikem aritmií.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Milý Jaroslave,
hladina draslíku závisí mj. na tom, co jíte, co děláte, jaký máte stres a jaká laboratoř vzorek zpracovala. Z těchto dvou hodnot, byť různých, bych soudila, že hladina draslíku se u Vás pohybuje nad spodní hranicí normy, není to zásadní problém, ale trošku bych na Vašem místě zvýšila příjem potravin bohatých draslíkem - ovoce, ovocné šťávy, luštěniny, občas ořechy. Občasné extrasystoly má většina lidí, i zdravých, někdo je vnímá, jiný ne. Pokud jste byl řádně došetřen (EKg Holter, ultrazvuk srdce) a nic vážného tam nebylo, tak si prostě řekněte, že občasné extrasystoly jsou normální a nijak Vám neškodí. Když jste stresován (čímkoli), může být extrasystol více a i krevní tlak může vystoupat, to je přirozená reakce na stres. QTc interval podle uvedených hodnot považuji za hraniční. Pokud u Vašich příbuzných nebyly zjištěny vážné srdeční arytmie nebo nezemřeli náhlou smrtí v mladším věku, není potřebné další došetření a neobávala bych se toho. Myslím, že by pro Vás bylo dobré probrat tyto věci ještě jednou s lékařem, kterému důvěřujete, internistou nebo praktikem - abyste získal klid, opravdu by nemělo jít o nic vážného. Dejte na rady lékaře a občas si nechte zkontrolovat krevní tlak. Držím palce, ať se zbavíte potíží a obav.

Související dotazy

Prednison a draslík
Dobrý den, mám imunodeficientní problém, který je léčený...
Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...
Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
DRASLÍK
Dobrý den. Maminka má něco s jatry a byla hospitalizována...
Snížený draslík
Vážený pane/paní doktore/ko,navštívila jsem urologii...
Bulimie a anemie
Dobrý den, chci Vás poprosit o vysvětlení mých problémů...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dozvěděla jsem se, že kol...

Dozvěděla jsem se, že kolegyně z práce(50let) onemocněla černým kašlem. Očkované...

Dozvuky chřipky

Dobrý den, již třetí týden mi není dobře. Měla jsem za to, že máme chřipku,...

Dozvuky kašle nebo alergie?

Dobrý den, mám dcerku, bude jí 29 měsíců, v prosinci měla kašel, rýmu - bez...

Doživotní užívání Helicidu

Prosim napiste mi jestli muzu byt klidny. Tri Roky beru helicid 20 kazdy rano...

Doživotní užívání warfarinu


DP/DR syndrom

Dobrý den, je mi 15 let a v září jsem začala trpět DP/DR syndromem způsobeném...

DPDR syndrom

Dobrý den, Už přes 3 týdny trpím velmi úzkostnými stavy. Stalo se to náhle...

DPN po operaci syndromu karpálního tunelu

Dobrý den, vážená poradno, v nedávné době jsem Vás kontaktovala ve svém online...

Dr.Max Chondroitin Aktiv 60 tbl.

zdravím, ohledne minuleho dotazu jal jsem psal o 12g vitaminu C tak zasilam...

DRASLÍK

Dobrý den. Maminka má něco s jatry a byla hospitalizována na interně, kvůli...

Drásot v koleni

Dobrý den, je mi 37 let a v pravém koleni pociťuji zhruba 1 rok drásot a...

Drásoty

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se optat zda má ortopedem zjištěna diagnóza:...

Drásoty pod čéškou

Dobrý den pane doktore,po operaci 8/2012 částečné ruptury LCA, kdy byl tento...

Drásoty pod patelou

Dobrý den, pane doktore. Navazuj na Vaši odpověď, kdy jste považoval za vhodné...

Drásoty v koleni

Dobrý Den jsem po operaci kolene-chrupavky byla otevrena revize a bylo mě zjíštěné...

Drasticke ztmavnuti zubu po odumreni nervu nebo nedokonale endodoncii

Dobry den, pred asi tremi lety mi moje zubni lekarka vyvrtala a vyplnila...

Drazdeni delozniho cipku

Dobry den. Pravidelne dosahuji vaginalniho orgasmu drazdenim delozniho cipku. Vzhledem...

Drazdivy kasel u dcery 2 roky

Dobry den chtěla jsem si zeptat, dcera ma pravidelne 1x za mesic drazdivy kasel...

Drazdivy tracnik - priznaky

Hezký den, chtěla bych se zeptat, zda se moje potíže dají určit jko dráždivý...

Drazdivy tracnik a cepy na mandlich

Dobry den, v jednom článku zde bylo naznačeno, že výskyt čepů  má souvislost...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Palgotal

Dobrý den. Asi půl roku beru dvakrát denně palgotal, který mi byl předepsán...

Bolestivá bulka u konečníku

Dobrý den paní doktorko, moje maminka žije v USA a minulý týden si stěžovala...

Bolest jazyka


Genciánová violeť na léčbu moučnivky

Na léčbu moučnivky mému 3 měsíčnímu miminku lékař předepsal genciánovou violeť...

Škrundání ve střevech

Dobrý den,již delší dobu mě trápí škrundání ve střevech...a to hlavně po jídle....břicho...

Tinea corporis

Dobrý den, zhruba před týdnem a půl se mi objevili na břiše a boku červené vystouplé...

Otok prsního svalu po zátěži

Dobrý den, před třemi týdny jsem byl cvičit a když jsem byl na bench pressu...

Brní mě koneček prstu

Dobrý den, mám takový problém který mě trápí už 3 dny. Brní mě koneček prsteníčku...

Zamítnutí je odůvodněno tím, že od posledního základního lázeňského pobytu nezhubla.

Moje maminka zažádala prostřednictvím lékařky o lázně na pohybové ústrojí. Zamítnutí...

Biseptol

Dobrý den , dnes jsem dostal od lékaře BISEPTOL 480 , antibiotika na 10 dní...

Biseptol a kyselé potraviny


Rychlý tep

Dobrý den, mám tlak průměrně 140 na 100 někdy mám spodní tlak i vyšší. Tep...

Bolest pravého podžebří

Dobry vecer uz jsem Vam psala ohledne bolesti pravem podzebri.Chtela bych se...

Ucpaná nosní dírka

Dobrý den, od začátku května mě trápila rýma, po rýmě mi zůstala ucpaná pravá...

Skvrnky na prsou

Dobrý den, v poslední době se mi objevily dvě skvrnky na prsou. Prosím poradíte,...

Kazy na předních zubech

Prosím o radu, i přesto, že chodím 2x do roka na prevent.prohlídky k zubnímu...

Předávkování léky Lyrica nebo Rivotril


Zánět pochvy

Dobrý den, vím, že můj dotaz je teoritecký, ale chtěla bych vědět, jaké jsou...

Knedlík v krku


Horečky trvající 5 dní - bez jiných příznaků


Reklama
Zavřít