Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Extrasystoly

Petr . 9.4.2016

Dobrý den, už léta mě trápí extrasystoly. Je mi 26 let a tento problém na sobě pozoruji již 10 let. Poslední dobou se stav zhoršuje. Dříve se u mě ES objevovaly pouze při vypjatých situací (státní zkoušky apod.). Nyní je pociťuji pokaždé, když dělám něco, co je pro mě důležité, nebo pouze mám jít mezi lidi. Jednoduše jakékoliv menší vystresování těla (i během cvičení). Během výše zmíněných 10 let se u mě už třikrát stav dostal do takové fáze, že jsem navštívil lékaře. Vždy byl výsledek: Je to normální, není to nebezpečné, nic Vám není. Naposled jsem vyšetření podstoupil v zahraničí, kde jsem půl roku pobýval. Zde mi byly poprvé ES zaznamenány na EKG, šlo o situaci, kdy se ES vyskytovaly 5-10x do minuty a to dost silné, bez bolesti ale vysoce nepříjemné a omezující. Lékař opět bez dlouhého přemýšlení odpověděl, že to není nebezpečné a že je to nervového původu. Po třech měsících relativního klidu se ES vrátili ale vyskytují se jen situacích, které jsem zmínil výše. Někdy slabší, někdy nepříjemně silné. Vždy trvají třeba 2-3 minuty a potom na pár minut/hodin klid. Už pořádně nemůžu dělat nic, kde je trochu vzrušení, nebo napětí apod. Vím, že je tento problém nervového původu ale bojím se že můžou tyto výkyvy srdce poškodit. Je mi divné, že takto nepřirozená a nepříjemná věc není nijak nebezpečná. Potřeboval bych tento problém osvětlit abych pochopil, proč se toto děje a proč takto nepříjemná situace není nebezpečná a popřípadě jak se toho zbavit. (Jsem aktivní sportovec, nekouřím, alkohol jen občas a nikdy jsem nebyl vážněji nemocný.) Nechápu proč to zachází do takových extrémů.

Odpovídá:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Petře, věřím, že extrasystoly mohou být Vámi vnímány velmi nepříjemně, důležité je, že bylo vyloučeno onemocnění, které by je teoreticky mohlo způsobovat ( dysbalance minerálů, onemocnění štítné žlázy atd ..). Ráda bych Vás uklidnila, extrasystoly se vyskytují u každého z nás, jen někdo je vnímá více, někdo méně, nebo vůbec, Vaše srdce tedy nijak nepoškozují. Pokud Vás jejich projev takto obtěžuje a podotýkám jsou to tzv. benigní supraventrikulární extrasystoly, s vyloučeným možným onemocněním, které by je způsobilo, zkuste konzultovat problém s Vašim praktikem, mohl by Vám předepsat drobný prášek na uklidnění, který byste mohl užívat budto pravidelně, nebo jen při pocitování těchto extrasystol. S pozdravem a přáním pěkného dne, K. Jiříčková

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrakce zubu na pohotovosti

Dobrý den, bolí mě zub osmička nahoře, dnes jsem byla u zubaře a říkal, že zub...

Extrakce zubů před nasazením fixních rovnátek

Dobrý den, byla mi doporučena extrakce dvou horních čtyřek před nasazením fixních...

Extrakce zubu u kojící ženy

Dobrý den.Mám spravený zub moudrosti a dnes se mi asi třetina z něj uštípla.Zatím...

Extrakce zubů v celkové anestezii

Dobrý den, má matka trpí paradentózou a se svým zubním lékařem se domlouvá...

Extrakce zubů v celkové narkóze

Dobry den prosim chtela jsem se zeptat mela jsem velke problemi se zuby mela...

Extrakce zubu, bolesti

Dobrý den, je to více jak týden co mi byl trhán zub, šestka dole vpravo, asi...

Extrakce, komplikace, délka hojení

Dobrý den, 1.10. mi lékař vytrhl zub (šestka), který měl asi půl roku ošetřené...

Extrasystola

Dobrý podvečer. Jaká může být příčina a možný následek toho, když má srdce náhle...

Extrasystoli

Dobry den, jen jsem se chtela zeptat, ja mam extrasystoli byla jsem na EKG a...

Extrasystolie

Dobrý den. Mám tzv.extrasystolii. Za 24 hodin jsem měla na holtru 1.180 extrasystol,většina...

Extrasystoly

Dobrý den, moc dobře vím, že extrasystoly nejsou nebezpečné a velmi běžné, také...

Extrasystoly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, asi před měsícem mi začalo bušit a jakoby...

Extrasystoly

dobrý den, mám extrasystoly ale i přesto že jsem měla holtra a měla jsem je...

Extrasystoly

Dobrý den, před půl rokem se mi udělalo hodně špatně,slabo,ztěžklo mi celé...

Extrasystoly

Dobrý den, je mi 22let, váha 70kg. Minulý rok koncem léta (červenec-srpen) jsem...

Extrasystoly

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně extrasystol. Jsou nebezpečné?...

Extrasystoly

Dobrý den, cca před měsícem jsem se na Vás obrátila s problémem ohledně přeskakování...

Extrasystoly

Měla jsem holtra na 24 hodin a dle výsedku tam bylo 520 VSES,40 KES, 8 krát...

Extrasystoly


Extrasystoly

Extrasystoly.Dobrý den, už tři roky mě trápí extrasystoly,mám prolaps mitrální...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka na noze


Antikoncepce - kombinace


Návštěva lékaře při absenci dokladů, bodavé bolesti na hrudi


Opakované potraty


Nebezpečný pyl může být součástí i doplňků stravy


MUDr. Zdeňka Martinková

Praktický lékař pro děti a dorost

Vřídek na penisu


Bolesti penisu


Atopický ekzém


Chirurgické odstranění panenské blány

Dobry den, potreuju udelat cherurgicke odstraneni panenske blany, nevite kde...

Pomalý srdeční tep


Pocity na zvracení,průjem a horečky


Pupínek na penisu, syfilis ?


Mohou problémy s vyprazdňováním souviset s onemocněním zad?


Dlouhotrvající kašel a rýma u dítěte


Svědění pochvy


Cipralex nežádoucí účiky




Syfils?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×