Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Fobie

Psychiatrie Renata 11.2.2018

Dobrý den,
prosim o radu,uz jsem zoufala a nevim si rady. Lecim se dva mesice na uzkostnou poruchu a panickou poruchu. Prvne mi byly predepsany leky cipralex z toho jsem mela halucinace,caste moceni a sevreny krk-dojela sanitka,podle nich jsem byla v pořádku,pote mi psychiatricka predepsala apo parox s kombinaci xanaxu. Uzkosti se zhorsily,ze jsem nemohla byt ani sama doma. Nyni beru paty den lyricu 75mg,3x denne xanax 0,25mg a prosulpin,ten ma byt na bolest zaludku,kterym trpim. Vycetla jsem,ze az se bude lyrica vysazovat,ze mohou nastat nezadouci ucinky a to epilepticky zachvat. Nespim ze strachu,ze se mi to v budoucnu stane,pri vysazovani. Pani psychiatricce se to bojim rict. Uz jednou mi odsekla kdyz jsem ji navrhla lek zoloft a ona at se tedy lecim podle netu. Prosim o radu,jak je to s nez.ucinky pri vysazeni toho leku. Docela zabira,ale cely dny se mi toci hlava a hure vidim. Sdelim ji to pri dalsi navsteve..jen se bojim rict o tom zachvatu z vysazeni. Jeste chci rict,ze jsem objednana na psychoterapii. Děkuji mockrát
Palanova

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Při léčbě psychiatrických nemocí je potřeba být hlavně trpělivý, léky nezabírají hned. Někdy trvá i 4-5 měsíců, než se dostaví plný efekt léku a je možné vystoupat až na konečné dávkování. Pokud vám nefungoval Cipralex, tak by vám pravděpodobně nefungoval ani Zololft, nicméně si myslím, že jste buď zpočátku nasadila vyšší dávku, než bylo tělo schopno přijmout, nebo jste lék předčasně vysadila a nevyčkala až přejdou prvotní nežádoucí účinky. Lyrica patří mezi jinou kategorii léků než je Cipralex, Zoloft a Apo.parox. Pokud vám zabírá, tak jí užívejte a nežádoucích účinků, které jsou psané v příbalovém letáku si nevšímejte. Ještě jsem se v praxi nikdy nesetkala, ani jsem od kolegů nikdy neslyšela, že by opravdu někdo epileptický záchvat po vysazování Lyricy měl. Výrobce do letáku píše všechny nežádoucí účinky, i ty, které jsou hypoteticky možné. Pokud léčba funguje, tak být vámi bych v zavedené terapii pokračovala, věřila svému ošetřujícímu lékaři. Psychoterapie je k psychiatrické léčbě vždy velmi žádoucí. Xanax je lék, který vám postupně lékař vysadí, při hodně dlouhém užívání by vám vyvolával návyk. Hodně štěstí. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


DObrý den Renato
všecho beru jen ty halucinace mi přijdou divné, to většinou nevídáme po ssri antidepresivech no možné je všechno, v léčbě úzkostné poruchy považuji za nejdůležitější důvěryhovdný vztah mezi lékařem a pacientem tím nechci říct , že jsou léky placebo a ani ten ZOloft nemusel být špantý,domnívám se že paní doktorka se bála ztráty své moci, proto vás tak utřela. já bych s pacientem spíš o tom diskutoval a snažil se jej uklidnit, protože ani účinný lék kterému nevěříte vám nepomůžě, ale na druhou stranu vám šasto nepůmůže ani placebo kterému věříte já bych osobně pracoval na důvěrném vztahu s lékařem budto s tímto a když to nepůjde tak s jiným.
z pozdravem
MUDr. Miroslav Sekot

Související dotazy

Fobie
Dobrý den , mám problém se zvládáním své psychiky je...
Fobie
Dobrý den, Vaše poradna mě nabádá k tomu, že je třeba...
Fobie
Dobrý den, Trpím panickou úzkostí strachu ze smrti....
Úzkostná porucha, fobie, léčba
Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil jak přistoupit...
Sociální fobie
Dobrý den, měl bych takový dotaz, s uvedením celého...
Sociální fobie
Dobrý den. Mám podezření,že trpím sociální fóbií. Den...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Fluoróza a Elmex gel

Dobrý den. Mám na předních zubech mírnou fluorózu, zároveň se mi ale odvápňuje...

Fluoroza x Demineralizace

Dobry den p. dr, na hornich prednich "1" a "2" se mi pred casem objevily bile...

Fluzak

Dobrý den, chtěla bych se jen zepat..zjistila jsem,že jsem v 5tt..a beru...

FNH pečene

Dobry den. Co je nutne urobit aby mi zmizla fnh pecene? V roku 2015 mi bola...

FNH pečene

Dobry den. Co je nutne urobit aby mi zmizla fnh pecene? V roku 2015 mi bola...

FOB test

Krásný den,od loňského ledna,kdy proběhl porod císařským řezem, mě bolí podbřišek.....

FOB test ze stolice - pozitivní

dobrý den otec věk kolem 50 podstoupil fob test ze stolice -pozitivní, za měsíc...

Fobická porucha u dítěte

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám tříletou dceru, která se HODNĚ bojí.Neustále...

Fobická úzkostí porucha z kontaktu z novými lidmi

Dobrý den. Trápí mě situace, kdy se setkám například s novým člověkem nebo celkově...

Fobická úzkostná porucha

Dobrý den. Za týden to bude 3 měsíce co beru Citalec 20 na axiozně fobickou...

Fobie

Dobrý den, Vaše poradna mě nabádá k tomu, že je třeba každý rok navštívit gynekologickou...

Fobie

Dobrý den , mám problém se zvládáním své psychiky je mi 26 let od 15 trpím hypochondrii...

Fobie

Dobrý den, psal jsem sem už dříve ohledně problémů s uzlinami. Nahmatal jsem...

Fobie

Dobry den Vybrala jsem si Vás protože máte chytrý obličej tak snad mi vyjdete...

Fobie

Dobrý den, je mi 19 a léčim se 4roky s agorafobii a panikou. Beru pram20mg....

Fobie

Dobrý den, Trpím panickou úzkostí strachu ze smrti. Jednou za dva týdny když...

Fobie

Dobry den. Cca minuly tyden me bolelo podpazi. Hned jsem si zacal hledat priznaky...

Fóbie

Dobrý den, mám psychické problémy, ale bojím se s nimi někomu svěřit. Dokáži...

Fóbie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak mám řešit svoje fóbie. Trpím fóbií z...

Fobie

Dobrý den, už 3 týdny mám bolestí v nadbrisku a zádech.Jine zažívací obtíže...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Močová infekce


Záškuby ( tiky) v břiše

Dobrý večer. Je mi 18 let, beru již přes půl roku antikoncepci Nyssiela. Již...

Lizani konecniku

Dobry den, zajimalo by me, jestli lizani konecniku patri mezi rizikove sexualni...

Trvalé zastavení menstruace

Dobrý den, můj dotaz bude prosím znít velice neobvykle, ale zajímalo by mě,...

Naražená noha - pata


Zvýšené hodnoty GGT

Dobrý den. Minimálně 15 let mám zvýšení hodnoty GGT (GMT) kolem 4 ukat/l. Ostatní...

Nárok na invalidní důchod při diagnóze M54.90


Červený flek na špičce penisu

Dobrý den, asi půl roku mám na špičce žaludu v oblasti vyústění močové trubice...

Bolest temene hlavy

Dobrý den, už 3 dny mám takovou nepříjemnou pichlavou bolest na temeni hlavy...

Naražená pata


Motání hlavy, pocit na omdlení


Stehy


Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Červený flek na hrudníku

Dobrý den, chci se zeptat. Mému příteli se už asi tak před rokem udělal flek...

Hodnoty krve-kreatinkináza

Dobrý den, od neurologa jsem byla poslána na odběry a vyšla mi vyšší kreatinkináza...

Vyrážka a kortikoidy

Dobry den, Chcel by som sa spytat, ci je mozne svrab vyliecit kortikoidmi. Uz...

Nemožnost přetáhnutí předkožky u ztopořeného penisu

Dobrý den. Měl bych dotaz. Je mi 25 let a nemůžu přetahnout předkozku přes zalud...

První sex


Růst do výšky v dospělém věku

Vážený pane doktore, před časem jsem zjistila, že jsem od svých 19ti let ještě...

Bolest hrudníku

Dvakrat jsem mel pocit na odpadnuti.ekg jsem mel dobre a ultrazvuk srdce taky...

Reklama