Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Fobie a těhotenství

Psychiatrie Lucie 24.7.2018

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat ohledně těhotenství a anxiozne fobicke poruchy.
Lecim se rok bylinkami a povidanim. Teď beru dva měsíce bylinky gynex, který jebu na detoxikaci a trochu je to lepší. Nevim jestli ještě chvíli ho brát nebo už teď se snažit o miminko. Ale žijí denně ve strachu ze strachu

Chtěla jsem se zeptat ohledně těhotenství. Chtěli by jsme s přítelem miminko, ale mám strach aby mě strachy někdy hodně velké neublížili miminku.
Děkuji moc za odpověď.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, tady vám pomůže jen odborník, psychiatr a psycholog, aby se váš psychický stav upravil a stabilizoval, tak aby jste zvládla těhotenství, porod i péči o dítě, takže pouze odborník který vás dobře zná a delší dobu léčí , může váš stav posoudit a zhodnotit zda vaše psychika takovou zátěž snese či by to bylo příliš velké riziko, že se psychicky zhroutíte a ohrozíte tím dítě i sebe, děkuji

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.


Dobrý den, před všemi potravními doplňky, zvláště bylinkami bych v těhotenství důrazně varoval. I všech (včetně Gynexu) neznáte a není definované přesné složení. Pokud jsou účinné - ovlivnění plodu je pravděpodobné - nejméně stejně jako u běžné "chemické" léčby. Také se musí bylinky běžně metabolizovat v játrech, na rozdíl od snaze poo "zelené medicíně", zde nevidím výhodu. Negativní dopad na plod může mít léčba stejně (nebo mnohem méně) jako zvýšená hladina stresových hormonů. Jsou i možnosti psychoterapeutické, ale to na dálku nelze poradit, co je lepší ve vašem případě. Poradil bych vám tedy zejména osobní konzultaci s blízkým psychiatrem nebo klinickým psychologem. Zdraví Luboš Janů

Související dotazy

Fobie
Dobrý den , mám problém se zvládáním své psychiky je...
Fobie
Dobrý den, Vaše poradna mě nabádá k tomu, že je třeba...
Fobie
Dobrý den, Trpím panickou úzkostí strachu ze smrti....
Úzkostná porucha, fobie, léčba
Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil jak přistoupit...
Sociální fobie
Dobrý den, měl bych takový dotaz, s uvedením celého...
Sociální fobie
Dobrý den, Již několik let trpím pocitem úzkosti....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Fobie

Dobry den Vybrala jsem si Vás protože máte chytrý obličej tak snad mi vyjdete...

Fobie

Dobrý den, je mi 19 a léčim se 4roky s agorafobii a panikou. Beru pram20mg....

Fobie

Dobrý den, Trpím panickou úzkostí strachu ze smrti. Jednou za dva týdny když...

Fobie

Dobry den. Cca minuly tyden me bolelo podpazi. Hned jsem si zacal hledat priznaky...

Fóbie

Dobrý den, mám psychické problémy, ale bojím se s nimi někomu svěřit. Dokáži...

Fóbie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak mám řešit svoje fóbie. Trpím fóbií z...

Fobie

Dobrý den, už 3 týdny mám bolestí v nadbrisku a zádech.Jine zažívací obtíže...

Fobie


Fobie

Dobrý den,můj šestiletý syn od 18m. nesnese oblečení s knoflíky.Postupně přibyli...

Fobie

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o radu, má babička umřela...

Fobie na věžní hodiny

Dobrý den,mému synovi je 14let a asi od 4let má fobii na věžní hodiny.Nevíce...

Fobie u dívky, 15 let

Dobry vecer, vazne co se to semnou deje? Ja anj nevím jak to mam popsat :( nachapu...

Fobie z autoškoly

Dobrý den, mám takový problém je mi 18 let a chodím na střední školu. Jako součástí...

Fóbie z gynekologa

Dobrý den, jsem zoufalá. V dětství jsem prožila šikanu od spolužaček, když...

Fobie z lékařů

Dobrý den, před 8 lety jsem v prvním těhotenství měnila gynekologa v posledním...

Fobie z léků

dobrý den, mám problém s dcerou(7 let) odmítá brát léky. není schopna polknout...

Fobie z léků

Dobrý den,3.týden užívám Lamictal. Trpím depresemi, měníme medikaci, t.č. Olwexya,...

Fobie z nemoci

Dobrý den, chci se znovu poradit jelikož už se od Října 2019 trápim se strachem...

Fobie z pohlavně přenosných nemocí

Dobrý den, již nějakou dobu po jednom traumatickém zážitku si řeším fobie z...

Fobie z porodu

Dobrý den pane doktore, mám panický strach z porodu. Myslím jen na to, aby byl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zápach z pochvy

Dobrý den, poslední dobou me dost obtěžuje poševní zápach jakoby po spermatu,někdy...

Risperidon orion

Dobrý den, mám syna necelých 5 let s dětským autismem a kvůli agresivitě mu...

Cysta na páteři


Změna HAK a krvácení mimo přepokládáný termín

Dobrý den, ráda bych se zeptala na něco ohledně HA. Antikoncepci používám...

Vyrážka na kůži

Dobry den. Jiz mesic mam ten to flek na stehne. Nesvedi to a ani se flek nezvetsuje.Nekdy...

Pohyby v břiše

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Už asi týden mám takové pocity jako když mám...

Regenerace jater po alkoholu


Rýma po požití alkoholu

Dobrý den, mám problém. Když se napiji alkoholu často se mi spustí rýma, která...

Antibiotika Entizol a slunce

Dobrý den, kvuli pritomnosti patogenu agresivni parodontitidy beru ATB Entizol...

EMG vyšetření

Dobrý den, mám dotaz. Mám dlouhodobě bolesti zad. Neurolog me odeslal na vyšetření...

Zánět jícnu

Dobrý den, moc prosím o radu. Byl mi diagnostikovám zánět jícnu. Ze začátku...

HIV


Tlak v oblasti licnich kosti

Dobry den, jiz asi paty mesic me trapi tlak az trpnuti pod ocima v oblasti licnich...

Otok kolena po artroskopii

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je normální, když je 5 dní po operaci koleno...

Glukóza v krvi

Dobrý den, pane doktore, chtěl jsem se Vás zeptat,budu velice rád i za Váš názor....

Spondylarthrosis cervicalis co to znamená

Dobu leceni jestli se stoho dostanu neck Vic se o Tom dozve detco to znamena...

Herpetická stomatitida

Dobrý den, chtěla bych u Vás zkonzultovat diagnozu mého muže: v neděli u něj...

Svědivá vyrážka

Dobrý den, měsíc mě trápí na právem stehně vyrážka která neustupuje jen někdy...

Myom

U Vás často v poradně zazní výraz myom, co to je? Děkuji

Zlatý stafylokok


Reklama