Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Histiocytom.

Kožní obtíže Zuzana 19.10.2020

Dobrý den, na začátku jsem srpna jsem si všimla, jakoby se mi začalo zvětšovat znaménko u pupku, kulaté hnědé asi 7 mm, na výšku asi 1 mm, měla jsem ho tuším už od dětství , jakoby světlejší lem kolem něho. Vyděsila jsem se a místo k dermatologovi jsem šla zrovna na chirurgii, vím, chyba. Pan dr. ho vyriznul a na moji otázku, zda se bude posílat na histologii mi odpověděl, že není nebezpečné a není to nutné (asi z úsporného hlediska). Jizva se pěkně zhojila, ale zhruba po měsíci ani ne jsem si všimla, že na jednom i druhém okraji jizvy,přesně na začátku a konci řezu se mi udělaly zpátky 2 malé znaménka. Šla jsem teda zpět a dr. udělal re-excisi (jizva asi 2 cm) a tentokrát poslal zbytek znaménka i na histologii. Závěr je benigní fibrozni histiocytom. Já mám ovšem obavy, jestli nezanedbal melanom a histologie je správná, když to vyrostlo tak rychle zpět a neměli původní znaménko k dispozici a nevim co dělat dál. Může histiocytom tak rychle vyrůst zpět? Už jsem objednaná za měsíc na kožní,tam mají fotky z kamery. Jaké vyšetření mám požadovat? Větší vyriznuti? Vyšetření onkomarkeru? Chtěla bych být nějak sledována. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Zuzano, ještě že tak, že jde o histiocytom, histologii bych věřila, není spolehlivějšího rozpoznání struktury útvaru. Ano, je to možné. Je dobře, že jste se na kožní objednala, vždy je vhodné, aby nález na kůži, který chcete odstranit viděl kožní lékař, nyní ti ale nelze vzít zpět. Oblast se bude sledovat, pokud se neobjeví v daném místě nějaký suspektní nález, tak by mělo být vše v pořádku. Onkomarkery pro tento účel není vhodné nabírat, slouží ke sledování již diagnostikovaného nádorového onemocnění. Nebojte, jeví se mi to, že bude vše dobré. Důležité je jen místo v čase sledovat. Hezký den.

Související dotazy

Známenko na kůží
Dobrý den,už jste mi jednou odpověděla na dotaz ohledně...
Nekrosa hlavice kloubu ramene
Dobrý den, jsem 23 letý student medicíny a v cervenci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Histamin

Dobryden,mam zrejme pretizeno telo histaminem,mam ruzne alergie,bralajsme hodne...

Histamin

Dobry den , mam podezreni na histaminovou intoleranci ,je mozne zjistit testy...

Histaminová dieta

Dobrý den, potřebovala bych poradit s dietou při intoleranci histaminu. Vím,...

Histaminová intolerance

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi poradit ohledně mého problému týkající se...

Histaminová intolerance

Dobrý den.Mám dotaz ohledně syna (5.let).Na imunologii mu z krevních testů vyšlo...

Histaminová intolerance


Histaminová intolerance


Histaminová intolerance

Dobrý deň, rada by som sa vás spýtala, čo znamenajú takéto výsledky a zároveň...

Histaminová intolerance

Dobrý den. Dneska mi zjistili histaminovou intoleranci, ale bohužel mi k tomu...

Histamínová intolerancia

Dobrý deň, mala som problémy s mliečnymi výrobkami(kŕče a bolesti brucha,...

Histiocytoma?

Dory denprosim vas zacali sa mi robit take tukove gulky po tele,teda mam 4 na...

Histol. nález uzliny

Dobrý den, prosím o vysvětlení zprávy z histologie krční uzliny, viz. příloha Děkuji.

Histol.vyš.moč.mechúra

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na výsledky hist.vyš.:excízia zo steny...

Histologické vyšetření

Dobrý den, mám babičku v nemocnici, po zákroku na gynekologickém oddělení. Byla...

Histologické vyšetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: pokud se dělá odběr vzorku kůže na histologické...

Histologické vyšetření

Dobrý den, před 14 dny jsem byl na odstranění krvavého šlížovitého plyvu ve...

Histologické vyšetření

Dobrý den pane doktore, nedávno jsem podstoupila vyčištění dělohy a tkáň byla...

Histologické vyšetření pihy

Dobrý den, zajímá mě, jak přesně probíhá histologické vyšetření vyoperovaného...

Histologické vyšetření znamének

Dobrý den, Prosím o překlad histologie, pan doktor mě ujistil, že je vše...

Histologické vyšetření znaménka

Dobry den,kozni lekarka mi doporucila vyriznuti znamenka..dle vysetreni dermatoskopem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest zad vlevo dole


Brnění obličeje, jazyka a bolest hlavy.

Dobrý den. Dnes mé mamince hrozně brněla levá strana obličeje a jazyk, viděla...

Bolest na hrudi, caste krkani

dobry den pred 3 dny jsem vdechnul kus toustu a mel jsem to zasekle pod ohryzkem...

Odřený penis

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat co mohu používat za mast na odřený penis...

''prdění vagíny''

Dobrý den, mám takový problém. Už jsem o tom četla mnoho na internetu atd. a...

Krvácení a svědění po prstění

Dobrý den, mám dotaz. Mám přítele přes 3 měsíce, sexuálně spolu zatím nežijeme....

Užívání Paralenu a Nurofenu


Extrakce osmičky

Dobrý den, před dvěma dny (v úterý ráno) jsem byla na extrakci dolní levé osmičky,...

Pocení po Cipralexu

dobrý den, beru půl roku cipralex a už nějakou dobu u sebe pozoruji noční pocení...

Nadýmání, plynatost, říhání, nauzea

Dobrý den, můj problém mě trápí již delší dobu a to že trpím nadmírou plynatostí,...

Preejakulační tekutina

Zdravím, mám trapný, ale závažný problém.. s přítelkyní jsme měli orální sex,...

Plynatost, nadýmání

V poslední době trpím na silné nadýmání, co je vhodné užívat?

Motání hlavy

Dobrý den, už skoro 3 měsíce trpím na motání hlavy. Vůbec nemohu sedět,do hodiny...

Volná tekutina v břiše

Dobrý den, potřebovala bych konzultaci, radu. Moje situace je dost složitá,...

Poranění znaménka

Chtěl bych se zeptat, co mám dělat, když jsem si při holení nechtěně nařízl...

Antikoncepce a ATB Klacid 500

Dobrý den, je mi devatenáct let a již druhým rokem užívám anikoncepci Diane...

Hmatatelný útvar v levém podbřišku

Dobrý den, asi před 4 měsíci se u mě objevily křeče v podbřišku, občasná průjmovitá...

Sex

Měl jsem anal v privatu bez gumky až do konce vystřik do zadečku co mi tet hrozi?Dik...

Cukání nervů na noze, dcre a14 let

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně mé 14leté dcery. Už asi měsíc jí cukají...

Bolesti zad a hrudníku

Dobrý den, už druhý týden mě trápí bolesti zad a hrudníku. Začalo to v oblasti...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.