Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV?

Infekce Kurt 4.1.2018

Dobrý den, mám strach z hiv. Riziko nákazy mohlo být s nakaženou ženou 13.11.17 pouze poševní styk ( bohužel nechráněný) od té doby mám hrozné nervy. Na silvestra se u me objevil zanet nosohltanu rýma, lehký kašel, velká únava (byl sem tri dny pred tim behat venku ). (Zvýšená teplota max 36,9.) zvětšili se mi uzlyny mam pocit že v podpaží a ve třísle. Dole na leve straně tak 10 cm pod trislem na stehnu me bolí uzlyna. Možná jsem jenom paranoidní ale mám furt strach. Vyrážku nemám žadnou, teolotu sem od listopadu nemel. Uzliny mam lehce zdurele. Mam problem s tim že když jsem v práci treba dele než 6 hodin tak zacnu mit zimnici ale bez horecky .. a hrozne unavene nohy ... driv sem cely zivot hral hokej do 19 a sportoval 5 krat tydne a ted za posledni 4 roky sem pribral asi 15 kg a necejtim se dobre. Nevím jesli to bude hiv a nebo jen to ze sem proste pribral...... ale hlavne mi jde o to ze mam proste zimnici a unavu a bolest tela když koncim dvanactku v praci. Driv sem se chvilkove lecil s panickou poruchou bral sem itakem plus obcas lexaurin kdyz uz sem si musel fakt odpocinout od kazdodeniho stresu. Ďělám manažera ve velke firme takže buď jsem v práci a nebo když mám volno tak prostě piju alkohol, sem tam nejakej kokain( ale to tak jednou za 3 mesice a v male mire, naposled na silvestra) obcas si vecer zobnu diazepam tak jednou za tyden kdyz potrebuju vypnout a usnout. Mám svalové záškuby (horcik jim) jim dostatek kvalitních vitamínu. Chtěl bych zmenit svuj zivotni styl nazpet k tomu zdravemu ale kdyz sem v praci tak proste nemam chut si dat salát nebo ryži ale mam chut na neco na cem si pochutnam a dam si nejakou prasarnu :( burger apod.. pak planuju jak pujdu o vikendu sportovat ale stejne se na to vykaslu protoze jsem unavenej z prace a ted v zime temer vzdy nachcipanej a jdu to okamzite prepit. Je mi pak blbe cely vikend :( muj život je jedno velke trapeni... otec mi umírá matka je alkoholička a já mám jen sebe a pritelkyni a hlavně práci ve které jsem hodne moc uspěšný ( ikdyž to asi s mojí gramatikou tak nevypadá) na práci jsem hrozne zavyslej :( a zároveň totalně vystresovanej... kdybych měl koule na sebevraždu tak skočim nebo se predavkuju a vybouram v autě :) bohuzel jsem srab. Kdyby se do toho nezapojil ten strach z hiv tak to nejak zvladam ze otec umira na rakovinu matka se upiji k smrti... ale takhle už mi to nedavy smysl. K psycholozce sem chodil ale to sem jeste nemel problemy. Omlouvam se za chyby pisu z telefonu. Hezky den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, Váš dotaz obsahuje několik znepokojivých informací a určitě pro komplexní a cílenou péči by jste měl v první řadě navštívit svého praktického lékaře, který by Vám s každým z bodů a problému určitě pomohl a nasměroval správným směrem. K prvnímu problému a to konkrétně nechráněnému styku s HIV pozitivní ženou. Cesty přenosu HIV jsou hlavně pohlavní styk (vaginální, anální), dále pak krev a krevní deriváty a přenos z matky na dítě placentou či mateřským mlékem. Proto určitě platí, že riziko přenosu u Vás je a je potřeba se k tomu postavit správně. Inkubační doba, doba od nákazy k prvním příznakům infekce, bývá 2–6 týdnů, někdy několik měsíců. Příznaky nákazy jsou podobné zánětu hltanu a mandlí, infekční mononukleóze nebo chřipce jako tzv. flu-like syndrom, zahrnují únavnost, horečky, bolesti svalů a kloubů,vyrážka zejména na zádech a hrudníku, zvětšení lymfatických uzlin. Platí, že ne všechny příznaky musí být vyjádřeny. Řadu z nich Vy popisujete, proto určitě doporučuji co nejdříve kontaktovat infekční oddělení či kliniku ve Vám nejbližší nemocnici, k vyšetření a případně zahájení antiretrovirové léčby. Píšete, že máte přítelkyni, s ní předpokládám praktikujete nechráněný styk a tím jste i jí ohrozil nákazou, infekčního lékaře musí vyhledat i ona. Toto je asi záležitost, kterou by jste měl řešit jako první. Vaše psychické rozpoložení je taky špatné, jednoznačně jsou alarmující už jenom myšlenky na sebevraždu, je potřeba aby jste co nejdříve kontaktoval psychiatra, existují různé ambulance pro akutní péči fungující 24 hod. denně bez objednání, v Praze např. RIAPS na Olšanském náměstí, či akutní ambulance přímo v psychiatrické léčebně Bohnice. Pokud nejste z Prahy a okolí rádi Vám poradíme kam to máte nejblíže. Změna životního stylu, úprava denního režimu, dietních návyků, abstinence alkoholu, pravidelný pohyb, to všechno lze postupně zavést, ale po stabilizaci Vašeho psychického stavu a vyloučení HIV nákazy. Držím Vám palce a jak píši výše, Váš praktický lékař Vám určitě rád se vším pomůže případně vyplňte dotazník k objednání na naších stránkách a nasměruje Vás naše zdravotní sestra (https://www.ulekare.cz/objednat-se). S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den jsem gay po 41dnech se od vzájemného honění...
HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV, sexuálně přenosné nemoci

Dobry den, Pred 18 dnami som stimuloval prstami zenu (ktora mohla byt HIV...

HIV, SYFILIS


Hiv, syfilis, ..?


HIV, Syfilis,chlamidie


HIV, test


HIV,infekce


HIV?


HIV?


HIV?

Dobrý den, měl jsem orální sex s jednou mladou slečnou. Celkem 3x. 10.5., 13.6....

HIV?


HIV?


HIV?

Dobrý den, v pondělí jsem měl nechráněný sex. Jednalo se pouze o orální sex...

HIV?

Dobrý den, Chtěla bych se Vás zeptat na pár otázek ohledně testů na HIV. Dne...

Hiv?

Dobrý den, před měsícem jsem měla rizikový asi 30 vteřinový styk. Od té doby...

HIV?

Dobrý den paní doktorko, můj dotaz může znít úzkostlivě ale je pravda že na...

HIV?

Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na druhy den se u mě objevily...

HIV?

Dobry vecer...pred 8-9 tyzdnami som mal rizikovy sex mal som ochranu no prislo...

HIV?

Dobrý den, Měl jsem v Číně nechráněný pohlavní styl s jednou dívkou a hned...

Hiv?

Dobry den. Chtel bych se zeptat.Chtel jsem od sveho praktickeho doktora vysetreni...

HIV/AIDS nakažení

Zdravím, již pár let uvažuji o tom, jak se může aids vůbec "chytit"? Hledal...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Útvar na penisu

Dobrý den, chci se zeptat na vřed na přiložené fotografii, toto již mám asi...

Průjem a světlá stolice

Dobrý den, od neděle mám problém, kdy se u mě objevila "kašovitá", někdy až...

Operace menisku

Dobrý den, před 6 dny jsem prodělal operaci menisku na pravé noze.. Přes den...

Sucho a knedlík v krku

Dobrý den, už pár let trpím čepy na madlích. Posledních pár měsíců mě při polykání...

Bolest v oblasti pately po ASK

Pán doktor, ďakujem za odpoveď. Ale ja už mám 2,5 mes. po operáci a bolesti...

Otrava

Dobry den, vcera 26.6. jsem snedl 6 listů oleandru za 4 hodiny jsem vse vyzvracel...

Lumbalgie s iradiací do DK

Dobrý den, při delším stani mě bolí levá noha,brni a je na omak tupá a přechází...

Brnění malíčku a prsteníčku levé ruky

Dobrý den, již delší dobu se mi objevuje brnění malíčku a prsteníčku na levé...

Vyrážka a hrudníku

Dobrý den, přibližně před dvěma měsíci se mi začala objevovat vyrážka/flek...

Bušení srdce, tlak do hlavy


Boule nad zubem

prosím mám dotaz při čištění zubů mne bolí při tlaku dásen nad předním zubem,když...

Tep v uchu nebo co to je

dobry den, uz delsi dobu v pravym uchu slysim neco jako tep takove divne a nahodně...

Nemoci konečníku

Dobrý den, mám problém se stolicí. Mám celkem pravidelnou stolici a velmi nepravidelně,...

Bolest kostrče

Dobrý den, chci se zeptat z čeho mužu mít bolesti kostrče. Už je to týden co...

Bulka konečníku

Dobrý den, je mi 36, cca před 3 roky jsem byl na částečné kolonoskopii a mimo...

Boule u spánku

Dobrý den,chci se zeptat,z ničeho nic se mi udělala ne viditelná,ale matatelná...

Aritmické chování srdce

Dobrý den, moje problémy začaly, když mi bylo 25, když jsem byl v klidu po...

Elicea a alkohol

Dobrý den, mám na vás prosbu. Je mi 20 let a od června tohoto roku se léčím...

Řezná rána na prstu

Dobrý den , v neděli jsem já šikovná řízla do prstu a jeli jsme na pohotovost...

Bolest pod žebry

Dobry den mam problem ohledne bricha konkretne se jedna o bolest na leve strane...

Reklama