Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HIV, hepatitida, špinavý zubní kartáček

Infekce Petr . 13.9.2012

Dobrý den, na vysokoškolských kolejích v umývárnách jsem omylem upustil na podlahu můj zubní kartáček. Pouze lehce jsem jej opláchl a nechal přes noc ve sklenici se zředěnou ústní vodou, další ráno jsem jej použil. Chtěl bych se zeptat, jestli je zde riziko přenosu nemocí jako je HIV nebo hepatitida typu C nebo B. Nevím, jak moc a zda byla podlaha znečištěná a jestli na ní nebyly například kapky krve nebo i sperma - vzhledem k ne největší čistotě daných kolejí. Všude se píše o přenosu vzájemným sdílením kartáčků, ale odpověd na podobný případ jsem nenalezl. Omluvám se, jestli je můj dotaz stupidní, vím, že jsem nejspíše paranoidní. Děkuji za Váš názor.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Krásný den. Váš dotaz jistě není stupidní..Situace má ale jeden háček. Sám cítíte, že pravděpodobnost Vaší nákazy zmíněnými virovými infekty je krajně nepravděpodobná. Prohlásit však, že tato cesta přenosu je zcela nemožná- to by se asi neodvážil žádný lékař..Pokud přistoupíte na cestu promýšlení možných risik obecněji, dostanete se dříve či později do "spárů" tzv. vtíravé neurosy. Navíc- i kdyby se Vámi uváděná cesta Vašeho ohrožení prohlásila za zcela vyloučenou, dokážete se tímto tématem automaticky přestat zaobírat? Nabízí se jedna varianta- podstoupit vyšetření krve vhodně načasované Vaším registrujícím praktickým lékařem, zároveň se ale poradit o vhodné psychoterapii k prevenci rozvoje výše uvedené úzkostné poruchy. Nemáte se za co stydět, ale psychická porucha by Vám dokázala velmi znepříjemnit období studia, kdy velmi potřebujete vnitní klid a stabilitu .

Související dotazy

Přenos hepatitid a viru HIV
Mam asi hloupy dotaz ale trpim uzkostnymi stavy a proste...
Můžu se nakazit HIV nebo hepatitidou C při močení do šampusky?
Dobry den, jen by me zajimalo, zda je nejake riziko,...
Riziko hepatitidy C
Dobry den, jake je roziko nakazy hiv nebo hepatitidy...
Leukémie a hepatitida
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak je to s výskytem...
Hepatitida C
Je možné určit podle podílu viru hepatitidy c, jak...
Hepatitida B-laboratorní testy
Dobry den, pozna se z laboratornich testu na hepatitidu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV z krve

Dobry den,prosim muzu se na vas zeptat,jestli take kontroluje krev hiv a aids...

Hiv z odberoveho pera

Dobry den,jen se chci uklidnit a proto prosim o radu. Na zacatku srpna jsem...

Hiv z odberoveho pera

Dobry den,jen se chci uklidnit a proto prosim o radu. Na zacatku srpna jsem odberovym...

HIV zameneno se zanetem ledvin

V rijnu a listopadu 2013 jsem mela s nekolika lidmi rizikovy sex. Na konci listopadu...

HIV zameneno se zanetem ledvin

V rijnu a listopadu 2013 jsem mela s nekolika lidmi rizikovy sex. Na konci listopadu...

HIV ze zaschlé krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S kolegyněmi třídíme poštu a stalo se nám,...

HIV- odběr krve

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli jde zjistit HIV z odběru krve , které...

Hiv-imunita

dobry den vazeny pane doktore, mam na vas prosbu uz nekolik mesicu po nechranenem...

HIV-infekčnost

Dobrý den, mám dotaz ohledně infekčnosti HIV. Pokud by se mi na malou, ale čerstvou...

HIV, Lichen Scerosus et atrohicus


Hiv, jit na test?

Dobrý den, mám dotaz. Už je to asi rok a půl co jsem měl nechráněný pohlavní...

HIV, kandidosa


HIV, kapavka


HIV, kožní příznaky


HIV, přenos orálním sexem z ženy na muže


HIV, přenos orálním sexem z ženy na muže (pasivní felace)


HIV, sexuálně přenosné nemoci

Dobry den, Pred 18 dnami som stimuloval prstami zenu (ktora mohla byt HIV...

HIV, SYFILIS


Hiv, syfilis, ..?


HIV, Syfilis,chlamidie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skladování HA NuvaRingu


Oční kapky - těhotenství a kojení


Poštípání hmyzem


Mnohočetné obtíže


Tmavě hnědý výtok


MUDr. Miroslava Horníková

Ordinace revmatologie

Bylinné čaje zklidní váš spánek


Přípravek Heart tonic


Bolest za krkem

Dobrý den, mám problém s tupou bolestí za krkem. Asi před 5 dny jsem si...

Píchání u srdce při nádechu


Vitaminy


MUDr. Michal Fišara

Praktický lékař gynekolog

Bílá skrvna okolo znaménka


Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Poškozené nervy


Rezistence v podbřišku


Antidepresiva


Mírné píchání v pochvě


Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Svědění pohlavních orgánů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×