Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HIV infekce

Jaroslav 21.11.2017 redakce uLékaře

Dobry den pane doktore,
vim, ze vas asi uz otravuji a zdrzuji od vasi dobre prace.
Bohuzel uz delsi dobu se potykam se zdravotnima problemama, kterych se nemohu z nejakeho dovodu zbavit a prijit nato co je zpusobuje. Vsechno to zaclo po nejake dobe potom rizikovem styku a od te doby me to trapi.
Kdybych se nahodou skutecne nakazil a testy by to treba jedte neodhalili ( moznost asi je i kdyz mi delali to PCR -bylo negativni) a ted je tomu cca 40 dni uz. Bohuzel, ale pocituji neco jak chripku s mononukleozou v jednom. V pripade, ze bych byl nakazen a test by to neodhalil mohla by mi tato nakaza zpusobovat tyto zdravotni problemy, kdyz bych mel hodne oslabenou imunitu, ze bych mohl mit ty zdravotni problemy ( zimnice, zazivaci problemy, pocit teploty, kasel a bolesti svalu a v krku a v puse se mi porad delaji afty).
Nekde jsem cetl, ze pry ovlivnit testy muze treba syfilis ci zloutenka ci soucasna nakaza beznou virozou, tak nevim zda to mohlo treba ovlivnit i to PCR ci nemohlo a mam patrat po jine pricine nez je virus HIV?? 
Nenel bych zkusit zajit za specialistou do AIDS centra at me prohlidne doktor, ktery se v tom pohybuje dnes a denne, aby posoudil muj stav a moznost pripadne nakazy??
Dekuji moc za odpoved.
Jaroslav

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Jaroslave,
nevím, zda jste již na naší poradnu pokládal dotaz a toto je jeho rozšíření. Průkaz specifických HIV protilátek je spolehlivou, citlivou a specifickou metodou diagnostiky HIV/AIDS. Používá se i k vyšetřování krevních dárců pro zajištění bezpečnosti krevních konzerv a krevních derivátů. Při interpretaci negativních výsledků je nutno u vyšetřovaného uvažovat časový faktor tak, aby se vyloučil falešně negativní nález, způsobený vyšetřením v období tzv. imunologického okénka, to je v době, kdy vyšetřovaný ještě nestačil po své HIV infekci vytvořit detekovatelné protilátky. Délka tohoto období byla stanovena v průměru na 3 měsíce. Po této době je nutno u HIV negativních osob s rizikem HIV infekce vyšetření opakovat pro zabezpečení validity negativního nálezu.
Pokud jste byl na vyšetření krátce po rizikovém styku metodou PCR, pak je spolehlivost také velice vysoká. Touto metodou prokazujeme právě virus, který dané onemocnění způsobuje. Nicméně máte- li obavy, doporučuji ještě jednou kontrolu právě s odstupem, nicméně již klasickým průkazem protilátek proti viru.
Pro Vaše uklidnění - příznaky, které popisujte mohou odpovídat i opravdu běžné viróze či rekativaci CMV,EBV apod. Trvají -li dlouho, konzultujte je případně s imunologem.
Hezké odpoledne.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Infekce HIV
Dobrý den, Nedávno jsem vykonával svou potřebu na...
HIV infekce
Chtěla bych se zeptat jestli by mi při normálním vyšetření...
HIV
Dobrý den,už je to asi více než 14 dní co jsem u sebe...
Infekce HIV
Dobrý den, mé jméno je Jiří. Chtěl jsem se zeptat....
HIV infekce
Dobrý den. Můj přítel přišel do styku s krví jedné...
HCV infekce
Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV a fyzická námaha

Omlouvam se že tu ted tak píšu dotazy. Ješte byc hse chtel zeptat zda li pokud...

Hiv a hepatitida z odberoveho pera


HIV a maso


HIV a pohlavní choroby


HIV a syfilis test


HIV a testy


HIV a vědomé šíření infekce


Hiv a zánět močového měchýře


HIV či jiné pohlavní nemoci?


HIV imunita


HIV infekce


HIV infekce


Hiv infekce


HIV infekce

Dobrý den. Můj přítel přišel do styku s krví jedné osoby (konec března) a bojí...

HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce


Hiv infekce


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nízký počet bílých krvinek

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Moje dcera (5let) prodělala nedávno zápal plic...

Zvýšená hodnoty lipázy při vyšetření slinivky břišní


Lichen planopilaris

Dobrý den Je mi 65 let. Před dvěma léty mi byla zjištěna diagnoza lichen planus...

Nehojící se podebraný palec

Dobrý den, již 3 měsíce mám problémy se zahnisaným palcem na noze. Hnisání se...

Urychlení skončení menstruace

Pěkný den pane Doktore, s přítelem jsme se spontálně rozhodly tento víkend...

Lichen planus v ústech

Už rok mám v ústech (podle parodontologa) lichen planus.Jakákoliv léčba je neúčinná,...

Zkolabování, smrt

Dobrý den , já bych se chtěl zeptat, jaký je zozdíl mezi zkolabováním (např....

Natržené vazy v kotníku

Dobrý den, sem ze Slovenska a pri fotbale mi způsobily výron v kotníku. RTG...

Systemový neurolupus

Jde systémový lupus léčit biologickou léčbou



Padání obočí

Dobrý den, paní doktorko. Cca před půl rokem jsem zažila více velmi stresových...

Zánět mandlí


Steatóza jater

Prosím mám diagnostikovanou steatozu až steatofibrozu jater.oba mi rodiče zemřeli...

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže


Otok po zlomenině

dobry den,jsem po operaci hlezeni kosti prave nohy,mam 8.dni sundanou sadru,noha...

Bolest kloubu v malíčku u ruky

Dobrý den, před několika dny mě začal ráno z ničeho nic bolet malíček. Myslela...

Zarudlá varlata

Dobrý den, už měsíc pozoruji, že moje varlata jsou zarudlá a barvu vůbec nemění....

Hylak

Zdravím, chtěla bych se zeptat...bylo mi doporučeno ještě asi 5 dní brát kapky...

Boreliosa


Mravenčení


Inzerce
×