Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV a testování

AIDS a HIV Lucie 30.5.2019

Dobrý den,
Porad mě trápî jedna věc.
Dne 11.11.2018 jsem mela rizikové sexuální chování.
Po 92 dnech jsem se nechala testovat na HIV v místní laboratoři s výsledkem 0.120 negativni. V ten den jsem dostala zanet ledvin, a mela začínající menstruaci. Můžete mi prosim rict co ta hodnota 0.120 znamena ? (Prvni dotaz)
Druhy dotaz- poté jsem byla 100.den na testy v HIV centru - jednalo se o rychlotesty na HIV a syfilis - negativni. Ale v ten den jsem dobirala antibiotika na zanet ledvin. A mam ted strach, ze testy mohly byt nejak ovlivněny antibiotiky ? Poté jsem nekde cetla ze test na HIV se ma zopakovat za pul roku. Musim tedy jit znovu na tento test ?
Mam porad strach. A rada bych vedela jestli je test nutné opakovat i po pul roce. Nebo muzu vysledky z 92 a 100dne považovat za dostačující. Doma jsem si jeste pak 127 den delala rychlotesty - ORAQUICK - take negativni.
Popřípadě můžete mi doporučit kam bych mela zajit aby me přešla tahle úzkost?
Dekuji za odpoved, snad se mi dostane odpovědi na vse.
Hezky den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
chápu Vaše obavy, ale pro pacienty je důležité, zda je test v mezích tedy kvalitativní hodnocení. Pokud je v mezích, znamená to, že je negativní. Po třech měsících je už testování dostatečně spolehlivé.
Antibiotika sama by výsledek ovlivnit neměla, zvláště pokud by šlo o penicilinovou řadu.
Výsledek by mohl být ovlivněn zánětem, mohl by být falešně pozitivní.
Ale jak už jsem psala tři měsíce se i podle SZO považují za dostatečně dlouhou dobu na provedení testů kdy už by měl být výsledek dostatečně spolehlivý.
Váš dotaz bude ještě zpracovávat zdravotní sestřička, která Vám případně pomůže s objednáním ke specialistovi z oboru infektologie. Třeba Vám konzultace s odborníkem mohla pomoci.
S pozdravem

Související dotazy

Testování HIV
Hezky den , chtel bych se zeptat, 6 tydnu od rizika...
Testování na HIV
Dobry den jsem tomas jemi 28 let Mam otazku asi pred...
Testování HIV
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně testování...
HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
Domácí testování HIV
Dobrý den ukáže domácí HIV test i po 1 a půl roce pokud...
Test na HIV
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně rychlotestu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV 3 dotazy

Dobrý den, já mám tři dotazy. První kdyby nějaký kuchař gryloval maso a byl...

Hiv a antibiotika

Mohou byt priznaky primoinfekce HIV potlaceny antibiotiky, pokud jsou v dobe...

HIV a bolest v podpaží

Dobrý den, může být bolest v podpaží příznakem primoinfekce HIV v 9. týdnu po...

HIV a darování spermatu


HIV a fyzická námaha

Omlouvam se že tu ted tak píšu dotazy. Ješte byc hse chtel zeptat zda li pokud...

Hiv a hepatitida z odberoveho pera


HIV a maso


Hiv a orální styk

Dobrý , pálil jsem si sirkou pupínek na penise, vznikl puchýř který odpadl ,a...

HIV a pohlavní choroby


HIV a syfilis test


HIV a testy


HIV a vědomé šíření infekce


Hiv a zánět močového měchýře


HIV či jiné pohlavní nemoci?


HIV imunita


HIV infekce

Domry den.pred dvema roky mi rekli ze jem hiv pozitivni.co tri mesice jezdim...

HIV infekce


HIV infekce

Dobry den, muj dotaz spociva v tom, ze mi ted na gynekologii byl diagnostikovan...

HIV infekce


HIV infekce

Dobry den pane doktore, vim, ze vas asi uz otravuji a zdrzuji od vasi dobre...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tvarohovitý výtok

Dobrý den, prosim o radu. Prosim dočtete to dokonce i kdyz je to obsahle. Už...

Zažívací obtíže a strach z rakoviny


Motání hlavy

DOBRÝ DEN, UŽ DELŠÍ DOBU MĚ OBTĚŽUJE MOTÁNÍ HLAVY. NĚKDY MÁM POCIT, ŽE SPADNU...

Boule mezi řitním otvorem a pochvou

Dobrý den, asi před třemi dny se mně udělala boule, měkká mezi řitním otvorem...

Cukání svalů, napětí ve svalech

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně svých neurologických problémů. Asi...

Slano v ústech

Dočetl jsem se u Vás o tomto problému, ale příznaky mám jiné, než dotyčná paní....

Nízký tlak a nepravidelný srdeční tep

Dobrý den. Za poslední půl rok jsem zhubla 12 kg (nyní vážím 72 kg, výška 164,...

Pokašlávání při astmatu

Dobrý den! Obracím se na Vás s dotazem ohledně své devítileté dcery, která...

Pocit na zvracení a pachuť v ústech

Dobrý den, již týden mám neustálou pachuť v ústech 24 hodin denně, nelze popsat...

Svědivé pupínky rukou a nohou

Dobrý den, asi před měsícem se mi začaly dělat velmi svědivé pupínky na rukou...

Bolest zápěstí

Dobrý den, již několik týdnů mě trápí bolesti zápěstí. U levého zápěstí se jedná...

Krv v hlienoch z krku a nosu

Dobry den uz asi mesiac som stale chora. zacalo to teplotami cez 40C, liecila...

Bolest zad

Dobrý den, předem se omlouvám za obsáhlejší zprávu. Chtěla jsem se zeptat co...

Aknózní obtíže

Dobrý den, nyní je mi 20 let, ale od 12ti let mě trápí akné a citlivá pokožka...

Kontrola na zapál plic

Dobrý den Chci se zeptat co vše mi budou dělat na kontrole u zápal plic? Ale...

Zkoušel mě uspokojit prsty,ale jakmile se jedním prstem dostal na kraj vagíny ucítila jsem bolest

Dobrý den,s přítelem jsme již o sexu mluvili a on ví, že jsem panna.Zkoušel...

Jiný problém

Dobrý den, mám dotaz ohledně krevní skupiny ja mám A+ Rh pozitivní a jedno dítě...

Co je to erekce a ejakulace

Prosím, poradno, co je to erekce. To je jiné slovo pro ztopoření penisu??? a...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Vyrážka na rukou

Dobrý večer, už delší dobu mě trápí vyrážka na rukou (viz fotografie). Objevuje...

Reklama