Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty TSH a T4 volný

Gynekologie Monika . 10.11.2012 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko,jsem 4 měsíce po porodu a v týdnu jsem byla na sono štítné žlázy,kde mi bylo zjištěno,že žláza je překrvená a zvětšená.Hodnoty po vyšetření z krve jsou 36,650 mUI a T4 volný 2,8 pmoll.Lékař mi nasadil lék Letrox 50 - 1 tabl.denně.Mám prý sníženou funkci štítné žlázy.Na endokrinologii se budu objednávat.Jsou tyto hodnoty hodně špatné? Je zde možnost,že se dá vše do pořádku a nebudu muset léky užívat po celý zbytek života? A co mě dělá starosti nejvíce je to,že mám strach o malého,jelikož nevím zda jsem neonemocněla již v těhotenství a nebude mít toto vliv na IQ syna.Nebo myslíte,že by se snížená funce zachytila při běžných testech z krve,které se v těhotenství provádějí?Toto byl můj třetí porod a asi před měsícem mi začaly hodně padat vlasy.Mám velký strach o své dítě,neměla bych ho nechat vyšetřit? Děkuji moc,jsem z toho opravdu špatná,nenapadlo by mě,že někdy budu mít se štítnou žlázou problémy.Děkuji moc za Vaši odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Gynekologie GYN - FEM s.r.o., Praha

Dobrý den,hodnoty TSH je hodně vysoká,léčba je nutná a s největší pravděpodobností bude doživotní. Jaký měla vliv nebo neměla na vývoj miminka, Vám bohužel neřeknu. Ve 4měsících IQ nelze měřit, možná časem. TSH se v těhotenství běžně nevyčetřuje, ale někteří gynekologové TSH nabírají. Zeptejte se svého gynekologa. Snížená fce mohla být v těhozenství,mohla se plně projevit po porodu v té síle, co se projevila.

Související dotazy

Hodnoty TSh a T4 volný
Dobrý den.Přes neustálou únavu a přibírání na váze,160...
Euthyrox - TSH, T4 volný
Dobrý den, paní doktorko, bylo mi zjištěno zvýšené...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
Hodnoty TSH a T4 v těhotenství
Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci...
Užívám ráno Letrox 100 a nyní hodnoty TSH 15.961a S-T4 voný 8.37
Dobrý den, v listopadu 2016 mi byla vyoperovába štítná...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství

Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny hodnoty TSH 5,62 a fT4...

Hodnoty tsh a cholesterolu

Dobrý den,před nedávnem jsem byla na odběru krve a na ultrazvuku se štítnou...

Hodnoty TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci štítné žlázy. Denně užívám...

Hodnoty TSh a T4 volný

Dobrý den.Přes neustálou únavu a přibírání na váze,160 cm a 61 kg,věk 41 let...

Hodnoty TSH a těhotenství

Dobrý den. V lednu jsem měla hodnotu TSH 4,69 (norma do 4,9) a T4 free 11,5....

Hodnoty TSH a TF4

Dobrý den, beru euthirox 50 asi 10 let poslední léta laboratorní vyšetření bylo...

Hodnoty tsh v těhotenství

Dobrý den, již 4 roky mám kompenzovanou sníženou fci štítné žlázy. V minulém...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,bylo mi naměřeno ve 20 týdnu,hodnota TSH 0,86,beru letrox 50,je to...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,zajímalo by mě,kolik jsou hodntoy TSH v těhotenství při preventivním...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,v 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,v 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den. paní doktorko....chtěla jsem se zeptat na Váš názor na výsledky krve...

Hodnoty TSH v těhotenství se líší dle trimestru

Dobrý den,jak se liší hodnoty TSH v těhotenství dle trimestu.V prvním trimestu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění končetin po alkoholu

Dobrý den, poslední dobou se mi stává že po vypití i malého množství alkoholu...

Muž - nadměrné ochlupení

Zdravím, jsem chlapec, je mi 17 let. Trpím nadměrným ochlupením. Mám rovné dlouhé...

Vykašlávání hlenu

Dobrý den, Už tak dva až tři měsíce mně trápí obrovské zahlenění krku, hlavně...

Zánět žil

Dobrý den, měsíc jsem mela tlak v lýtku na jedné končetině. V místě křečových...

Cholesterol

Chci se zeptat jak to vlastně je.Mám vysoký cholesterol, teď již tak kolem 5,5,...

Určení diagnózy

Dobrý den, prosím o určení diagnózy dle následujících příznaků: muž, věk...

Rozsáhle bércové vředy

Dobrý den,mému otci se udělalo něco na noze.svedi ho to,bolí,kůže praská a na...

Přenos HPV

Chtěl bych se ještě zeptat jestli se dá nějak přenést HPV virus přes sliny...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Porucha menstruačního cyklu

Dobrý den, již 3. den mám hnědý poměrně silný výtok, hlavně po cvičení vždy....

Bolestivá dáseň

Dobrý den. Kolem levé dolní osmičky mám takovou nateklou dáseň, jen při doteku...

Operace páteře

Dobrý den chtěla bych se zeptat..mám 14 dní po operaci bederní páteře L2/3....po...

Trvající bolesti břicha

Již druhý týden mám bolesti břicha. Nejprve jen bolesti žaludku, a pocity na...

Tlačení na močovou trubici, častější močení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už 14 dní mě trápí neustálé tlačení na močovou...

Menopauza

Dobrý den, jsem v menopauze ale porad menstruuji Dostavam to po mesici a nebo...

Lipom slinivky s maligními znaky

Dobrý den, babička mi dala nahlédnout do své zprávy z CT vyšetření a vyšetření...

MR mozku

Dobrý den, před rokem a půl jsem prožil velmi stresující událost (měl jsem...

Opar na očním víčku

Dobrý den, před několika dny jsem se probudila s nateklým pravým víčkem. Otok...

Zlomený nehet

Dobrý den, prosím o radu ohledně nehtu na noze.Zakopla jsem, nehet na palci...

Vysoký tep

Dobry den,je mi 22 let,merim 158cm a vazim 77kg,muj problem je ten ze mam vysoky...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×