Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty tsh a cholesterolu

Kika . 25.8.2015 redakce uLékaře

Dobrý den,před nedávnem jsem byla na odběru krve a na ultrazvuku se štítnou žlázou. Chtěla bych se zeptat, jak by se správně měli pohybovat hodnoty tsh a cholesterolu, a také na další projevy onemocnění se SŽ a jestli s tím mé projevy můžou souviset. TSH mi naměřili 4,5 (na internetu jsem se dočetla, že maximální hranice je 5), cholesterol 6,66, LDL 3,54 (tady mi přijdou obě hodnoty zvýšené, ačkoliv můj obvodní lékař mi řekl, že je to v pořádku - i na můj věk: je mi 24). K endokrinologovi mě nakonec poslal, protože mívám "knedlík" v krku, je mi zima, jsem unavená a celkově i rozrušená. Jinak jsem před dvěma měsíci vysadila hormonální antikoncepci a vytvořila se mi cysta na vaječníku - chodím na injekce. Občas cítím mírné brnění prstů-může i toto souviset se SŽ? Děkuji Vám za odpověď

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, horní hranice normy pro hodnoty TSH se liší mezi různým laboratořemi, a to cca od 4,2 do 5,6. Ve Vašem případě se tedy může jednat i o hodnotu mimo normu. Co se týče cholesterolu, ten máte zvýšený. Osobně jsem asi neviděla jinou normu než do 5 (zejména jelikož jste mladá). Co se týče Vašich potíží, můžou souviset se štítnou žlázou (až na to brnění, to spíše souvisí s hladinami vápníku, vitaminu D nebo hořčíku v krvi), tudíž vyšetření u endokrinologa je na místě. Mějte se hezky.

Související dotazy

Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Neplodnost a vyšší TSH
Dobrý den, dne 14.12. jsem byla na transferu embrya....
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Vyšší cholesterol
Dobry den, je mi 35 let a byla mi naměřena hodnota...
Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství

Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny hodnoty TSH 5,62 a fT4...

Hodnoty TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci štítné žlázy. Denně užívám...

Hodnoty TSH a T4 volný

Dobrý den paní doktorko,jsem 4 měsíce po porodu a v týdnu jsem byla na sono...

Hodnoty TSh a T4 volný

Dobrý den.Přes neustálou únavu a přibírání na váze,160 cm a 61 kg,věk 41 let...

Hodnoty TSH a těhotenství

Dobrý den. V lednu jsem měla hodnotu TSH 4,69 (norma do 4,9) a T4 free 11,5....

Hodnoty TSH a TF4

Dobrý den, beru euthirox 50 asi 10 let poslední léta laboratorní vyšetření bylo...

Hodnoty tsh v těhotenství

Dobrý den, již 4 roky mám kompenzovanou sníženou fci štítné žlázy. V minulém...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,bylo mi naměřeno ve 20 týdnu,hodnota TSH 0,86,beru letrox 50,je to...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,zajímalo by mě,kolik jsou hodntoy TSH v těhotenství při preventivním...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,v 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,v 6 týdnu těhotenství vyšli z krve výsledky tsh 2,2,beru preventivně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Uzlinu zasaženou rakovinou „najde“ modrá barva

Vyhledávání tzv. sentinelové (neboli strážné) uzliny je velkým pokrokem v operacích...

Průvodce tajemným jazykem lékařských zpráv – díl 1.

Osteochondróza, hernie, protruze, prolaps, sekvestr. Pročítáte svou lékařskou...

Chemoterapie: ženě pomůže, dítěti neublíží

Léčba rakoviny prsu v těhotenství je velmi složitou záležitostí. Musí být totiž...

Výrustky kolem konečníku

Dobrý den, Na konečníku mám několik výrustků (viz. foto). Chci se zeptat,...

Šelest na srdci

Dobrý den, je mi 20let a při lékařské prohlídce na brigádu mi pan doktor oznámil,...

Hustý bílý výtok a pupínek v oblasti genitálií

Dobrý den, už je to asi měsíc, co jsem zpozorovala hustý bílý výtok a obsahuje...

Padající koutek úst

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Od malička mi padá leví koutek úst. nelíbí...

Vodnaté pupínky..

Dobrý den, už druhým rokem se mi v létě dělá v dekoltu a na ramenech občas...

Příbytek na váze

Dobrý den mám prosbu.Od ledna tohoto roku jsem strašně rychle přibrala na váze.Nemohla...

Vysoký tlak nízký pulz

Zdravím měl bych dotaz je mě 26 let váha 86 výška 190 už nějakou dobu si měřím...

Bolest nad levým prsem

Dobrý den, už týden mě bolí nad levým prsem myslím si to žebro. Bolí to na pohmat...

Bolest pod žebry

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Trápí mě tlak pod žebry a nepříjemné krátkodobé...

MUDr. Alois Krobot

SPONTE SUA, s.r.o. - rehabilitace

Přestaňte kouřit ze dne na den: šance na úspěch je velká

Podle zkušeností mnoha bývalých kuřáků i podle názoru odborníků je nejlepší...

Výtok

Dobrý den, Už týden me trápí bílý tvarohovity výtok z pochvy. Vůbec nesvedi...

Bulka ve stehenním svalu

Dobrý den, dnes jsem náhodou nahmatala na přední straně stehna, asi 10cm nad...

Červený flek na penisu

Dobry den, asi pred tremi tydny se mi druhy den po tom co jsme meli s pritelkyni...

MUDr. Miroslav Manda

Praktický lékař pro dospělé

Petechie?

Dobrý den, udělal se mi výsev malinkých tmavě červených až fialových teček během...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×