Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Endokrinologie Inula 8.7.2013

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku těhotenství (cca 3 týden od poč.) TSH 2,28 a fT4 13,1 . Ještě než jsem věděla o těhotenství cítila jsem (a do dnes cítím) občasnou palpitaci srdce (takové to bušení mimo rytmus až v krku, hlavně když jsem v klidu). Dávka Euthyroxu mi byla zvýšena z 75 na dávky 75 a 100 ob den. Jsou mé hodnoty v pořádku? Mám strach, protože jsem před půl rokem prodělala zamlklé těho.. už bych to nechtěla opakovat. Děkuji moc

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, hodnoty hormonů štítné žlázy jsou v normě - neměly by být příčinou event. komplikací v těhotenství. Navyšování substituce v těhotenství je standardní postup - může se opakovat ještě několikrát, bez toho, aby to znamenalo, že jsou laboratorní výsledky vysloveně špatné.
Pocity bušení srdce mohou souviset s Euthyroxem, stresem, mnohými dalšími faktory. Pokud nemají korelát na EKG, resp. Vám od nich není vysloveně špatně, nezhoršují se, neměly by být závažné. Moc držím palce.

Související dotazy

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství
Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
Hodnoty štítné žlázy v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů...
Hodnoty hormonů štítn žlázy
Dobrý den, u praktického lékaře mi byly zjištěny tyto...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Hodnoty pro ft4 a TSH
Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jaké jsou mezní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý večer, prosím o radu,3.7. jsem v odběrech měla TSH v normě 4.120 dnes...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4

...při pravidelné kontrole , odběru krve, mám tyto hodnoty štítné žlázy... ...Thyreoidalní...

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství

Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny hodnoty TSH 5,62 a fT4...

Hodnoty tsh a cholesterolu

Dobrý den,před nedávnem jsem byla na odběru krve a na ultrazvuku se štítnou...

Hodnoty TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci štítné žlázy. Denně užívám...

Hodnoty TSH a T4 volný

Dobrý den paní doktorko,jsem 4 měsíce po porodu a v týdnu jsem byla na sono...

Hodnoty TSh a T4 volný

Dobrý den.Přes neustálou únavu a přibírání na váze,160 cm a 61 kg,věk 41 let...

Hodnoty TSH a těhotenství

Dobrý den. V lednu jsem měla hodnotu TSH 4,69 (norma do 4,9) a T4 free 11,5....

Hodnoty TSH a TF4

Dobrý den, beru euthirox 50 asi 10 let poslední léta laboratorní vyšetření bylo...

Hodnoty tsh v těhotenství

Dobrý den, již 4 roky mám kompenzovanou sníženou fci štítné žlázy. V minulém...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,bylo mi naměřeno ve 20 týdnu,hodnota TSH 0,86,beru letrox 50,je to...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,zajímalo by mě,kolik jsou hodntoy TSH v těhotenství při preventivním...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nedosažení orgasmu

Vážený pane doktore, píšu raději tady, je mi docela trapné chodit s tímto problémem...

Žíly

Dobrý den, je mi 17 let a asi tak už cca 3 měsíce mám hodně zvětšené a viditelné...

Bulka prsu

Dobrý den, je mi 29 let,před třemi lety jsem si nahmatala malou boulicku v prsu.Na...

Žíly

Vážený pane doktore, mám možná z Vašeho pohledu banální problém, ale byl bych...

Žíly

Dobry den,chtěl bych se Vás zeptat zda viditelné žili na šourku vis.foto jsou...

Bulka prsu

Dobrý den ca před 3 týdny jsem si nahmatala cca do 1cm velkou jakoby bulku...

Bulka prsu

Dobrý den, je mi 17 let a dnes jsem si nahmatala na pravém prsu, přímo pod bradavkou...

Žíly

Dobrý den,mám dotaz ohledně mé tchýně,Má problém s křečovými žíly na obou dkk,závěr...

ŽILY

DOBRY DEN MAM ZANET ŽIL NA LDK LEKAŘ MI NAPSAL HEPARIN GEL IBALGIN A 2X DENNĚ...

Pocení po prodělané chřipce

Dobrý den, v polovině února jsem prodělal chřipku ?, která byla léčena ATB...

Bulka pod žebry

Dobrý den pane doktore/paní doktorko,cca 2 roky chodím k praktické lékařce s...

Žíly

dobrý den, já jenom doplním otázku od pana jiřího martinů, kterou jsem dostal...

Žíly

Dobrý den, mám takový problém. Je mi 56 let a mám dost nadváhu. V horkém počasí...

Mravenčení

Dobry den, cca týden pozoruji divné mravenčení končetin, občas obou noh (pod...

Bulka pod žaludem

Dobrý den , před pár týdny se mi udělala pod žaludem pod kůží malá bílá bulka...

Otlaky kolem očí

Dobrý den, byla jsem plavat a bohužel mé plavecké brýle byly tak utaženy, že...

Bulka pod žaludem

Udělal se mi bulka pod žaludem nevím co s tim jinak mě to nebolí, poradte mi...

Bulka pod žaludem

Dobrý večer před týdnem se mi udělala bulka pod žaludem nevím co to muže byt...

Vyrážka kolem konečníku

Dobrý den, už přes 14 dní mam problém se zarudnutím kolem konečníku, ze začátku...

Bulka pod žaludem

Dobry den Udělala se mi bulka pod žaludem je nebolestivá při stoporeni je viditelna...