Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty TSH a fT4

Jana . 26.10.2015 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko,

prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána krev a zde bylo zjištěno, že mám problém se sníženou funkcí štítné žlázy. Mé hodnoty byly: fT4 2,5 pmol/l, TSH 0,59 uU/ml. Dostala jsem žádanku a s ní jsem 20.října navštívila endokrinologa, který mi nabral krve a mé hodnoty byly: fT4 14,7 pmol/l, TSH 0,46 uU/ml.
Nechápu to, že by za tak krátkou dobu byla štítná žláza v pořádku bez jakékoliv medikace. Je to možné? Nyní jsem stále unavená, přibírám na váze, je mi stále zima a došlo to tak daleko, že jsem musela jít na neschopenku. Nemůže být chyba v laboratoři?
Moc Vás prosím o radu, zda je to možné a zda si nemám dojít ke své praktické lékařce, aby mi znovu vzala krev. Děkuji moc Jana

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
určitě by bylo na místě odběr krve s odstupem zopakovat, může jít o stále probíhající proces ve štítné žláze, ve kterém dochází ke změně její funkce, může se také jednat o problém v centrální mozkové žláze.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
Hodnoty pro ft4 a TSH
Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jaké jsou mezní...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství
Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny...
Hodnoty štítné žlázy v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů...
Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství

Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny hodnoty TSH 5,62 a fT4...

Hodnoty tsh a cholesterolu

Dobrý den,před nedávnem jsem byla na odběru krve a na ultrazvuku se štítnou...

Hodnoty TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci štítné žlázy. Denně užívám...

Hodnoty TSH a T4 volný

Dobrý den paní doktorko,jsem 4 měsíce po porodu a v týdnu jsem byla na sono...

Hodnoty TSh a T4 volný

Dobrý den.Přes neustálou únavu a přibírání na váze,160 cm a 61 kg,věk 41 let...

Hodnoty TSH a těhotenství

Dobrý den. V lednu jsem měla hodnotu TSH 4,69 (norma do 4,9) a T4 free 11,5....

Hodnoty TSH a TF4

Dobrý den, beru euthirox 50 asi 10 let poslední léta laboratorní vyšetření bylo...

Hodnoty tsh v těhotenství

Dobrý den, již 4 roky mám kompenzovanou sníženou fci štítné žlázy. V minulém...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,bylo mi naměřeno ve 20 týdnu,hodnota TSH 0,86,beru letrox 50,je to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výtok

Prosím o radu,asi 4roky mám problém s bílým nepáchnoucím výtokem,pobolívá mě...

Ruptura LCA a natržení bočního vazu

Dcera má rupturu LCA a natržené boční vazy již od ledna. Koleno nemohla natahnout...

Natržené vazy v kotníku

Dobrý den, sem ze Slovenska a pri fotbale mi způsobily výron v kotníku. RTG...

Hodnoty TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci štítné žlázy. Denně užívám...

Zánět mandlí

Dobrý den, dnes jsem byla u lékaře, bohužel se chci zeptat znova, protože s...

Bolest v uchu

Dobrý den, tuhle noc (7.července 2017) mě začalo bolet pravé ucho. Později v...

Mykoza

Dobrý den, jsem opravdu už velice zoufalá z mých problémů. Už je to přes rok...

Pálivé červené fleky na kůži

Dobrý den, mám na nohou břichu a čele červené fleky a pálí mě. Je to podobné...

Bolest a tlaky hlavy

Dobrý den , už týden mě bolí na temeni hlavy ... Nejhorší je když se ohnu tak...

Bolest ucha

Dobrý večer, trápí me bolest v levém uchu která se přenáší do mandle trvá to...

Bolesti břicha a nadýmání

Dobrý den, již přes měsíc mám bolesti břicha v různých lokalitách, celkově...

Bolest a snížená citlicost paže po odběru krve

Dobrý den,chtěla bych se na Vás obrátit s tímto dotazem.Před čtyřmi dny jsem...

Bolest od kolena pres holenni kost az po kotnik

Dobrý den. Poslední dva týdny mě prakticky celé dny bolí pravá noha (od kolena...

Štípnutí hmyzem

Dobrý den, před pár dny mě zřejmě ve spánku něco štíplo a objevil se mi na...

Nitroděložní tělíska

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 17 a druhým rokem beru antikoncepci...

Kvasinky

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné mít kvasinky už ve 14 letech...

Hematomy v děloze při těhotenství

Dobry den, muzete mi prosim vysvetlit jaka jsou rizika pro plod . Mam dva hematomy...

Bolest na hrudi vpravo

Dobry den zacalo me bolet prave zebro kdyz se nadechnu pichne to ostre vystreluje...

Únava

Dobrý deň, pán doktor, mala by som na Vás dotaz ohľadom môjho zdravotného...

Mastné čelo

Dobrý den. Poslední dobou jsem si začal všímat mastného čela a nosu. Nevím co...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×