Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnoty TSH a fT4

Endokrinologie Alexandr 15.11.2017

...při pravidelné kontrole , odběru krve, mám tyto hodnoty štítné žlázy...
...Thyreoidalní stim.h. 7,69...Thyroxin volný 12,37...
...jsem nemocný ?

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, pane Alexandře, hodnotu TSH máte lehce zvýšenou, hodnotu fT4 máte v normě. Jedná se o lehkou hypothyreosu. Otázkou je, jestli máte nějaké příznaky, pokud ne, pak bych provedla s odstupem kontrolní odběr, jinak bych léčbu zatím nezahajovala, ale prováděla kontroly. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den, máte lehce sníženou funkci štítné žlázy, je potřeba endokrinologické vyšetření, sonografii štítné žlázy, aby se zjistila příčina a zohlednilo, zda je potřebná léčba(doplnění hormonu tabletou). Důležité je zvážit, zda máte nějaké příznaky, např. únava, spavost, zpomalené myšlení, mírně přibírání na váze, otoky kotníků..
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
Hodnoty pro ft4 a TSH
Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jaké jsou mezní...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství
Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny...
Hodnoty štítné žlázy v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 29 tt a mám tyto hodnoty hormonů...
Hodnota fT4 a TSH
Dobry den,dnes som dostala vysledky a rada by som vedela,co...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý večer, prosím o radu,3.7. jsem v odběrech měla TSH v normě 4.120 dnes...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství

Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny hodnoty TSH 5,62 a fT4...

Hodnoty tsh a cholesterolu

Dobrý den,před nedávnem jsem byla na odběru krve a na ultrazvuku se štítnou...

Hodnoty TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci štítné žlázy. Denně užívám...

Hodnoty TSH a T4 volný

Dobrý den paní doktorko,jsem 4 měsíce po porodu a v týdnu jsem byla na sono...

Hodnoty TSh a T4 volný

Dobrý den.Přes neustálou únavu a přibírání na váze,160 cm a 61 kg,věk 41 let...

Hodnoty TSH a těhotenství

Dobrý den. V lednu jsem měla hodnotu TSH 4,69 (norma do 4,9) a T4 free 11,5....

Hodnoty TSH a TF4

Dobrý den, beru euthirox 50 asi 10 let poslední léta laboratorní vyšetření bylo...

Hodnoty tsh v těhotenství

Dobrý den, již 4 roky mám kompenzovanou sníženou fci štítné žlázy. V minulém...

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den,bylo mi naměřeno ve 20 týdnu,hodnota TSH 0,86,beru letrox 50,je to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a pálení kůže

Dobrý den, původně jsem chtěl dotaz položit v kategorii kožní problémy, ale...

Bolest při nádechu pod pravým prsem a v žebrech

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,již 5 den mě bolí při hlubokém nádechu pod...

Bolesti zad vystřelující do ruky

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou ohledně konzultace mého stavu. Mám již...

Bolest na průduškách a kašel

Dobry den , chtela bych se zeptat stale me boli na pruduskach a obcas mam,suchy...

Bušení srdce, vyšší tep, nevolnosti od žaludku

Beriem tablety Prenessa 8mg kazde rano na lacny zaludok.Pracujem v Nemecku v...

Brnění rukou po orgasmu

Dobrý den, se svým novým partnerem jsem prožila orgasmus, co mě však zaskočilo...

Může být dušnost od páteře?

Dobrý den opravdu může být takové zvláštní dychani od páteře, byla jsem 3 krat...

Dlouhodobé škrábání v krku

Dobrý den, již přes měsíc mě neustále škrábe v krku. Byla jsem na ORL, kde...

Skvrna po štípnutí hmyzem

Dobry den, po stipnuti hmyzem mám již 5 dni tento flek. Klíště jsem neměla....

Vyrážka a HIV infekce

8.2 sem mela nechraneny styk ...prvni testy odhalili chlamydie a gonorrhoeu...

Bolest zad a dušnost

Dobrý den. Mám problémy s dušením ve spánku. Usnu a vzbudí mě že nemohu dýchat....

Jak dál po vypálení bradavice?

Dobrý den. Včera jsem byla na vypálení bradavic tekutým dusíkem na patě a z...

Řidší stolice a antikoncepce

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. Užívám HA Mirell každý den cca v 16:30....

Cukání tváře

Dobrý den. Už asi 2 měsíce mám neprijemny pocit v obličeji a když se usměju,...

Vytekajici tekutina + bolesti

Zdravím, už jsem sem psal o vytekajici tekutině z penisu, a bylo mi řečeno,...

Antikoncepce a stolice

Dobrý den paní doktorko, chci se zeptat, zda může antikoncepční účinek snížit...

Výsledek CT vyšetření na ORL

Dobrý den, za poslední měsíc jsem byl 4x na ORL a CT vyšetření nyní čekám...

Odstranění vaječníků

Dobrý den, velice Vás prosím o radu ohledně odstranění dělohy a vaječníků. Vzhledem...

Bolest žeber a pod žebry na pravé straně

Dobrý den, již víc jak měsíc mě trápí bolesti pravé strany zad a bolest vpravo...

Zda skvrny tzv.plísně na těle,jsou pri dotyku partnera nakažlive i pro něho.

Poukazuji,že již delší dobou jsem náchylný na plísně.Tyto skvrny se mi tvoří...

Reklama